Cafe na půl cesty

Centrální park Pankrác, 140 00, Praha 4, Tel.: +420 777 913 053, cafe@greendoors.cz
Praha 4/Kluby - Praha 4




Café Na půl cesty provozuje sdružení Green Doors, jehož posláním je pomoci psychicky nemocným lidem při návratu do společnosti. Kavárna má svůj vlastní denní rytmus. Přes den v ní potkáte rodiny s dětmi, v pozdním odpoledni důchodce a navečer se v ní schází milovníci alternativních kulturních žánrů, inklinující především k punku, hardcore, reggae nebo ska.

Kavárna vznikla přestavbou z původních zdevastovaných veřejných záchodků a funguje již více než 15 let. Díky ní se do jinak mrtvé zóny Centrálního parku Pankrác na Praze 4 vrátil život. Kavárna tak vlastně plní několik funkcí najednou a právě hudební klub je jednou z nich. Pokud ji budete chtít navštívit, stačí zamířit od stanice metra Pankrác směrem ke Kavčím horám.

Hudební koncerty jsou určeny spíše pro menší počet diváků, improvizované hlediště jich pojme maximálně několik desítek. Nicméně právě tento fakt zážitky z produkce umocní − diváci mají totiž jedinečnou možnost být s kapelou v přímém kontaktu, a to někdy doslova.

Příjemná atmosféra parku spolu s terasou a WiFi připojením je vítaným zpestřením oproti některým sterilním kavárnám v centru Prahy. Na své si přijdou milovníci vegeburgerů, zázvorového piva nebo dobré kávy. Samozřejmostí je čepované pivo. Káva stojí kolem třiceti korun, což je dnes na pražském Pankráci cena skoro lidová. Pokud počasí dovolí, je možné sedět na přilehlé terase, která je vybavena zásuvkami pro nabíjení laptopů, notebooků nebo tabletů.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz