DinoPark Plzeň

Nad ZOO, 301 00, Plzeň, Tel.: +420 378 774 636, plzen@dinopark.cz
Plzeň/Příroda - Plzeň




Řetězec DinoPark má pět zábavních parků na území České republiky a další dva na Slovensku. V Plzni vznikl první z nich, a to v roce 2003. Postupně se rozšířil do Vyškova, Ostravy, Prahy a Liberce.

Na návštěvníky tu čekají robotické a ozvučené modely dinosaurů v životní velikosti, série expozic a pavilon Cesta do minulosti Země, kde jsou k vidění reálné fosilie pravěkých živočichů. Novinkou je naučný dobrodružný snímek Kronosaurus, který vás zavede pod hladinu rozbouřeného druhohorního moře.

Ojedinělou expozicí je exemplář vzácné rostliny Wollemia nobilis – druhu pravěké borovice, který se na Zemi vyskytoval již před 175 miliony lety, a v současné době na světě roste pouze 39 jeho exemplářů. Tato rostlina je k vidění ve čtyřech z pěti parků a podle mnohých je setkání s ní pro botanika totéž, co pro biologa setkání se skutečným, živým dinosaurem.

Parky vedle zábavy nabízejí také vzdělávací program pro školy a zájemce o paleontologii, druhohory a pravěkou faunu i flóru. Pro školní a naučné výlety jsou v parcích k dispozici dětská paleontologická hřiště, informace o vývoji na Zemi a prezentace nálezů z období pravěku na území České republiky.

Brány parku jsou otevřeny denně od dubna do října.

  Otvírací dny Čas
Duben - Říjen Po - Ne 8:00 - 18:00



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz