DinoPark Liberec

Palachova, 460 01, Liberec, Tel.: +420 378 774 636, liberec@dinopark.cz
Liberec/Příroda - Liberec




DinoPark Liberec

dinopark-liberec-1.jpg.jpg
DinoPark v Liberci je situován do tří podlaží nákupního centra Plaza, což z něj dělá jediný zastřešený park z celého řetězce. Čeká tady na vás dobrodružství pro celou rodinu, kdy budete mít pocit, jako byste se přenesli zpátky v čase do dob dinosauřích velikánů. Park vás překvapí svou rozlohou, která činí 6 000 m². Ve třiceti scénách si tady můžete prohlédnout na 70 prehistorických modelů a určitě si užijete i množství speciálních efektů.
Mapa - DinoPark Liberec

Palachova, 460 01, Liberec

Telefon: +420 378 774 636
E-mail: liberec@dinopark.cz
Web: http://liberec.dinopark.cz/


Liberecký DinoPark byl vybudován v roce 2012 jako zatím poslední DinoPark v České republice. Atrakce, které se v parku nacházejí, jsou opravdu výjimečné. Najdete tady například Prehistorický prales se skutečným deštěm. Po průchodu otočným Tunelem času se dostanete k paleontologickému hřišti, kde musí děti najít v písku kostru dinosaura a toho následně pojmenovat.

Pozor na DinoTrek! To je cesta jen pro ty nejodvážnější děti, kam dospělí nesmí. Pravěkým baobabem se dostanete do dalšího patra parku a narazíte na Tyrannosaura, robotického dinosaura, kterého ovládáte přímo vy. Na nejmenší návštěvníky zde mimo jiné čeká vizuální show Dinolaser.

4D kino a robotičtí, ozvučení dinosauři v životní velikosti jsou pak samozřejmou stálicí expozice DinoParku. Pro zvídavé je připravena poznávací cesta historií planety Země a odpočinout si můžete v Dinocafé.

Díky tomu, že je tento park zastřešený a klimatizovaný, se sem můžete vydat v jakémkoliv ročním období a za jakéhokoliv počasí. V jeho okolí naleznete mnoho zajímavých míst, které také stojí za návštěvu. Například pouhý kilometr a půl vzdálený aquapark Centrum Babylon, patřící k největším v České republice, nedaleké Severočeské muzeum nebo Zoo Liberec.

Dostupnost:

  • pěšky - lokalita se nachází v centru Liberce, je tedy odkudkoliv snadno dostupná pro pěší
  • na kole - v okolí je množství cyklotras
  • autem - zaparkovat můžete v podzemním parkovišti OC Galerie Plaza
  • autobusem - zastávka Dr. E. Beneše je vzdálená 120 m od DinoParku
  • tramvají - zastávka Šaldovo náměstí je vzdálená 110 m od DinoParku

 

  Otvírací dny Čas
Celoročně Po - Ne 9:00 - 20:00



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz