Klub kultury Uherské Hradiště

Hradební, 686 01, Uherské Hradiště, Tel.: +420 572 430 426, info@kkuh.cz
Uherské Hradiště/Kluby - Uherské Hradiště




Celoročně občanům nabízíme divadelní představení, koncerty okrajových i populárních žánrů, folklorní pořady, módní přehlídky a plesy. Seniorům je určen projekt Akademie třetího věku (A3V). Tento je zaměřen na celoživotní vzdělávání a aktivní trávení volného času.

Významnou část svého úsilí vkládá organizace do výstavní činnosti, malířského bienále Hradišťský plenér a Setkání - Stretnutie, které je přehlídkou tvorby českých a slovenských výtvarníků.

Klub má působnost i v rámci regionu a Zlínského kraje. Některé aktivity - jako Slavnosti bratrství Čechů a Slováků na Javořině, Kopaničářské slavnosti ve Starém Hrozenkově, Slovácké slavnosti vína a otevřených památek, Festival hudebních nástrojů lidových muzik a festival ekologických filmů Týká se to také tebe - mají mezinárodní dosah.

Klub kultury se snaží pomoci při důstojné reprezentaci tradic a kulturního dědictví kraje v rámci ČR i zahraničí. Podporuje místní umělecké soubory a občanská sdružení.

Mezi tradiční partnery Klubu patří Trenčianske osvetové stredisko a Správa Pražského hradu. Je nám ctí zmínit, že se Klub kultury podílí na každoročním Vinobraní na Pražském hradě. Tisíce návštěvníků z celého světa se tak seznamuje s kulturou Slovácka. (Zdroj - oficiální stránky klubu)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz