Klub Parník

Sokolská třída, 702 00, Moravská Ostrava-Přívoz, Tel.: +420 596 138 936, info@klub-parnik.cz
Moravská Ostrava-Přívoz/Kluby - Moravská Ostrava-Přívoz




Klub Parník

klub-parnik-ostrava-2.jpg
Spíše komornější klub Parník najdete na Sokolské třídě přímo naproti Ekonomické fakultě Vysoké školy báňské v Ostravě. Je provozován příspěvkovou organizací města Ostravy. Do jeho programu patří především jazzová vystoupení, ale v poslední době se šíře jeho záběru zvětšuje.
Mapa - Klub Parník

Sokolská třída, 702 00, Moravská Ostrava-Přívoz

Telefon: +420 596 138 936
E-mail: info@klub-parnik.cz
Web: http://www.klub-parnik.cz


Ostravský klub Parník spadá do bohatého portfolia zařízení, které jsou provozovány pod hlavičkou Centra kultury a vzdělávání Moravská Ostrava. V jeho prostorách se střídají jazzové rytmy, blues, ale i tvrdší a agresivnější hudební styly. V současné době zde probíhá skoro 200 koncertů ročně. Vystoupily zde například kapely Blue Effect či Neřež, ze zpěváků třeba Tomáš Klus, Lenka Dusilová či Markéta Irglová.

Klub byl založen v roce 1996 a patří k nejmladším podnikům, které centrum provozuje. Parník se nachází přímo na Sokolské třídě v prostorách historické vily pod Výstavní síní Sokolská, která sídlí na stejné adrese. Součástí vkusně zařízeného interiéru jsou stolečky s rudými židlemi, menší pódium a bar. Celý prostor má komornější atmosféru a bodové nasvícení od stropu mu dodává eleganci. Za zmínku stojí jistě i budova, ve které se klub nachází, tzv. Ulrichova vila, která v sobě spojuje prvky novobaroka, manýrismu a novorenesance.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz