Rock Café Prague

Národní, 110 00, Praha 1, Tel.: +420 224 933 947, lukas@rockcafe.cz
Praha 1/Kluby - Praha 1




Rock Café Prague

rock-cafe-prague-1.jpg
Rock Café Praha se nachází na Národní třídě. V Rock Café jsou dva sály, ve kterých pravidelně probíhá kulturní produkce. Horní sál je vyhrazen především pro divadlo a filmové projekce. Jeho kapacita je přibližně 100 sedících diváků. Dolní sál (hlavní hudební sál) je určen pro hudební produkce všeho druhu. Je vybaven výkonným zvukovým a světelným aparátem. Pojme kolem 500 stojících návštěvníků.
Mapa - Rock Café Prague

Národní, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 224 933 947
E-mail: lukas@rockcafe.cz
Web: http://www.rockcafe.cz


Klub má k dispozici dva bary. Hlavní bar je umístěn hned v první místnosti za vchodem. Druhý bar je v provozu pouze při hudebních produkcích ve spodním sále. Dále je v klubu prostor galerie, kde probíhají pravidelné výsatavy. Spodní předsálí slouží obvykle jako chill-out zóna. Umělcům jsou k dispozici tři šatny se socálním zařízením a plnou ledničkou. V klubu ještě návštěvníci najdou dva fotbálky, alkoholtester a od podzimu do jara si mohou odložit věci v šatně.

Pondělí – pátek: 10:00 – 03:00

Sobota: 17:00 – 03:00

Neděle: 17.00 – 01:00

Kultovní pražský klub Rock Café byl ve svých začátcích neodmyslitelně spjat s uměleckým sdružením Nový horizont. Toto dobrovolné sdružení založili Jaroslav Zajpt, který stál jako předseda v jeho čele, dále pak V.Chrenovský, J.Raušer, R.Skokan, P.Zvolenský, J.Šimeček, D.Šustr a J.Vondrášek, kteří tvořili koordinační radu. Dne 5.ledna 1990 vyšlo prohlášení této umělecké skupiny a 22.ledna se konala valná hromada a Nový horizont se stal pevně právně registrovanou agenturou. Hlavním úkolem Nového horizontu bylo sdružovat odlišné skupiny umělců, poskytovat jim především agenturní, právní a manažerskou pomoc, a pak dále podporovat všechny mladé začínající skupiny a interprety.

Mezi spřízněné kapely sdružení patřily soubory jako např. Tichá dohoda, Mercedes, Toyen, Jižní pól atd.

Pod záštitou Nového horizontu vyšel i sampler souborů, které Nový horizont sdružoval.

Dnes je Rock Café, které i nadále vlastní firma Nový horizont spol. s r.o. (nynější majitelé společnosti jsou Pavel Svoboda a Ing. Michael Pánek), jedním z nejvýznamnějších a nejnavštěvovanějších pražských klubů. Jeho výhodou je jednak to, že leží v centru města (Národní 20, 110 00 Praha 1), i to, že se jedná o multimediální prostor. V prostoru klubu se nekonají jen živé koncerty, ale je zde i divadelní sál, kino a galerie.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz