Pilot Klub

Donská, 101 00, Praha 2, Tel.: +420 739 289 203, info@pilotklub.cz
Praha 2/Kluby - Praha 2




Klub Pilot si svou pozornost jistě zaslouží. Tento prostor byl dříve využíván jako kino a dodnes jsou v jeho obrysech tyto doby vidět. Vysoký a prostorný sál je z jedné strany přístupný po širokých a majestátních schodech a za klasickými „kino lítačkami“ s kruhovým oknem se člověku otevírá samotný koncertní prostor. Tam, kde dříve bývalo plátno, je dnes veliká hudební stage a na místě bývalé menší kino galerie je pohodlný bar. Kapacita klubu dosahuje minimálně 500 lidí a spolu s prostory, které se nacházejí na uliční úrovni a kde se skrývá vkusně vybavená restaurace, nabízí dostatek místa pro odreagování a případné zklidnění ušních bubínků.

Klub byl založen v roce 2012 a od roku 2014 se transformuje na ryze soukromý klub. Návštěvníci se však nebudou muset bát, protože každý příchozí dostane automaticky klubovou kartu, která jej bude opravňovat ke vstupu. I nadále jej tedy budou moci navštěvovat diváci z řad široké veřejnosti.

Klub není nijak akusticky upraven, pro zvukaře je tu jen malý stoleček se školní židlí, i to však patří k atmosféře místa. Prostor je zajímavě rozčleněn a rozhodně nepostrádá prvky připomínající funkcionalismus. V programu klubu převládají nezávislí umělci, alternativní akustické a psychedelické kapely. Právě svou vytříbenou dramaturgií si Pilot získal své skalní příznivce.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz