Orion Music Club

nám.F.Křižíka, 390 01, Tábor, Tel.: +420 603 148 721, mareklexa@volny.cz
Tábor/Kluby - Tábor




Jihočeské město Tábor se může pochlubit kvalitními kluby, mezi které jistě patří Orion. Klub se nezaměřuje jen na taneční hudbu, ale pravidelně v něm koncertují i zahraniční kapely a umělci. Klub nabízí celkem 80 míst pro stojící diváky a kolem 40 míst pro komornější rozvržení prostoru.  Nenápadný vstup do jeho útrob vede z třídy Františka Křižíka, kterou nelze při průjezdu městem minout. Pod historickým secesním domem U Šternů se nachází prostor, kde se střídá death metal, vystoupení DJs nebo workshopy bubeníka Pražského výběru Klaudia Kryšpína.

Přestože prostor Orionu nepatří k největším, jeho jméno je známé daleko za hranicemi města. Táborské hudební festivaly navíc často Orion využívají jako jedno z míst, kde se v klubovém prostředí představují účinkující. Jeho atmosféra je obecně mezi návštěvníky hodnocená jako perfektní.

Podnik Orion na stejné adrese funguje již od roku 1993. Hudební vystoupení musí kvůli hluku končit před desátou hodinou večerní. Sklepení historického domu, kde se klub nachází, bývalo dříve ledárnou, kam se vozily v zimních měsících ledové kusy z nedalekého rybníku Jordán.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz