Kabinet MÚZ

Sukova, 602 00, Brno-střed, Tel.: +420 602 591 517, tomas@kabinetmuz.cz
Brno-střed/Kluby - Brno-střed




Kabinet MÚZ

kabinet-muz-1.jpg
Dříve ryze divadelní prostor Kabinetu Múz dnes nabízí přehršel uměleckých směrů, názorů a aktivit. Návštěvník si může vychutnat kávu v přilehlé kavárně nebo se vnořit do hudební či filmové performance.
Mapa - Kabinet MÚZ

Sukova, 602 00, Brno-střed

Telefon: +420 602 591 517
E-mail: tomas@kabinetmuz.cz
Web: http://kabinetmuz.cz


Dnes fungující a návštěvníky vítající prostor brněnského Kabinetu Múz se po několikaleté odmlce otevřel veřejnosti. Jeho dramaturgie se zaměřuje na alternativní uměleckou scénu, a to nejen na tu hudební. V programu dominují tři hlavní typy představení − divadlo, hudba a film. Mezi hudebními interprety figurují i zahraniční jména, zmínit lze Markuse Poppa, který spolupracoval s islandskou Björk. Z českých fenoménů zde vystoupil například Petr Váša.

Samotný prostor Kabinetu Múz se na stejné adrese nachází již hodnou řádku let. Znovu otevřen byl v roce 2012, před tím v jeho prostorách zkoušeli studenti Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. Historicky v prostoru odehrálo stovky představení například vyhlášené brněnské HaDivadlo a později Divadlo v 7 a půl. Na počátku roku 2013 získalo do svého nájmu tento prostor občanské sdružení, které chce navázat na jeho původní účel.

Sál má výměru 125 m² a nabízí i barové zákoutí. Samotné pódium zabírá celkem 18 m². Součástí Kabinetu Múz je i kavárna. V programu tohoto klubového místa nechybí ani malování s dětmi nebo další aktivity.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz