Chapeau Rouge

Jakubská, 110 00, Praha, Tel.: +420 222 316 328, info@chapeaurouge.cz
Praha/Kluby - Praha




Chapeau Rouge

chapeau-rouge-1-1.jpg
Chapeau Rouge je v dnešní době jedním z největších klubů v Praze. V centru metropole byl založen už roku 1919 v klasicistně-secesní budově jen pár metrů od starobylého dvora Ungelt a Staroměstského náměstí. Ve třech patrech tu dlouho do rána běží každodenní program klubu, tj. koncerty, DJs party a performance. Klubová dramaturgie cíleně podporuje barovou, taneční a sub-kulturu.
Mapa - Chapeau Rouge

Jakubská, 110 00, Praha

Telefon: +420 222 316 328
E-mail: info@chapeaurouge.cz
Web: http://www.chapeaurouge.cz


Program klubu běží často ve všech třech patrech najednou. V baru tak lze slyšet funky, o patro níž house a ve druhém suterénu sedm metrů pod zemí hardcore nebo indie rock. Produkci neomezuje policejní hodina nočního klidu, není, kdo by si v okolí stěžoval.

Z přízemního baru s produkcí známých i zahraničních DJs, s nápoji a radostmi všeho druhu můžou hosté pokračovat bez vstupného do Dance clubu v prvním podzemím patře s avantgardní úpravou zdí. Špičkoví DJs tu produkují taneční hudbu napříč snad všemi styly. Své si tu najdou i příznivci třeba drum'n'bass, R&B nebo hip hopu.

Dramaturgie druhého a nejnověji přístupného podzemního patra se zaměřila na živé koncerty nezávislých kapel, performance, multimediální projekty, divadlo a projekce. Interiér pro Chapeau vytvořil přední český streetartový umělec Cheet s autorkou pitoreskních světelných objektů, výtvarnicí a scénografkou Terezou 5pb.

DJs, kapely i hosté si chválí inovovanou hudební aparaturu, a to zejména tu ve druhém podzemí. Od léta 2010 výlohy klubu patří Galerii Fenester, která tu má každý měsíc novou instalaci.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz