Hudební bazar

Nádražní, 702 00, Moravská Ostrava-Přívoz, Tel.: +420 732 971 174, hudebnibazarostrava@seznam.cz
Moravská Ostrava-Přívoz/Kluby - Moravská Ostrava-Přívoz




Zajímavý hudební klub s více než desetiletou historií, to je Hudební bazar v Ostravě. Klub se zaměřuje především na živá vystoupení kapel. V programu klubu převažují hudební styly jako punk, ska nebo drum'n'bass.

Klub má za sebou více než desetiletou historii, v jejímž průběhu několikrát měnil své místo. Celkem dvakrát vyhrál v anketě o nejlepší ostravský klub a pokaždé z toho sídlil na jiném místě! Za jeho zrodem stála touha provozovatelů malého hudebního bazaru po větší společnosti. První krůčky tedy vznikly ještě přímo v prodejně bazaru na rohu Havlíčkova nábřeží, kde si ostravští muzikanti dávali na několika zahradních židličkách s dřezem pivo a limonádu. Tehdy se psal rok 1997. Muzikanti a lidé spojení s Hudebním bazarem se postupně stěhovali tak, jak podmínky vyžadovaly. Svůj pomyslný vrchol zažila komunita kolem Hudebního bazaru a klub sám zatím celkem dvakrát. V roce 2002, kdy byl v internetové anketě poprvé vyhlášen nejlepším ostravským klubem, podruhé se tak stalo o několik let později. Nepřekvapí tedy, že kolem této Mekky hudebních stylů, žánrů a lidí se v minulosti pohybovala několik dlouhých let i skupina Buty, která v jeho prostředí zkoušela a připravovala své album.

Klub nakonec našel své místo, kde od roku 2003 až dodnes sídlí. Jeho útočištěm se stala Galerie Mlejn. Mezi účinkujícími jsou taková jména jako slovenští Longital nebo třebíčští FruFru. Na baru se čepuje pivo Ostravar. Technické vybavení poskytuje zázemí i těm náročnějším. Každý čtvrtek, pokud není koncert, si sem můžete přijít zajamovat.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz