Cross Club

Plynární, 170 00, Praha 7, Tel.: +420 736 535 053, lorenzo@crossclub.cz
Praha 7/Kluby - Praha 7




Cross Club

cross-club-1.jpg
Cross Club je jedinečný futuristický klub v pražských Holešovicích, který se zaměřuje na velkou škálu žánrů a kultur. Součástí klubu je i kavárna, galerie a menší kinosál. Jeho design vytvořil z kovošrotu výtvarník František Sádra Chmelík.
Mapa - Cross Club

Plynární, 170 00, Praha 7

Telefon: +420 736 535 053
E-mail: lorenzo@crossclub.cz
Web: http://www.crossclub.cz/cs


Industriální klub zabírá několik pater domu nedaleko Holešovického nádraží. Zaujme svým do detailu propracovaným interiérem vytvořeným z drátů, skla a vnitřností autobusů a zemědělských strojů. Ve stejném duchu je zařízená i venkovní zahrádka. Autorem tohoto netradičního designu je výtvarník František Sádra Chmelík.

Součástí Cross Clubu je kavárna s galerií, kinosál a hudební klub. Každodenní program klubu je zaměřen hlavně na alternativní hudební žánry, ale čas od času zde můžete vidět i interprety z české i zahraniční mainstreamové scény. V Crossu se často konají i divadelní představení, filmové projekce snímků především začínajících filmařů, autorská čtení a besedy s cestovateli. Kavárnu Cross Clubu využívá mimo jiné projekt Ghettollege jako místo pro konání přednášek, workshopů a kurzů, pomocí kterých chce propojit kulturní život se vzděláváním. Do hlediště klubu se vejde 230 lidí, celý klub pak pojme najednou až 700 osob.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz