Baráčnická rychta

Tržiště, 118 00, Praha 1, Tel.: +420 257 532 461, info@baracnickarychta.cz
Praha 1/Kluby - Praha 1




Historie vlasteneckého spolku baráčníků se začala psát roku 1874. Čeští řemeslníci a zemědělci ho tehdy založili v malé kolínské hospodě Baráček. Od roku 1880 se rozšířil do Prahy, pak do Vídně a USA. V polovině srpna 1896 pak vzniklo všebaráčnické ústředí pod názvem Veleobec baráčníků pro země koruny české. Dnešní Baráčnická rychta na adrese Tržiště 23 byla slavnostně otevřena po rekonstrukci interiérů roku 1934.

Současní baráčníci znovu zavedli tradici kulturních programů. Jde o koncerty, kabarety, divadlo, taneční zábavy nebo hospodský kvíz, konkrétně týmová soutěž pro maximálně osm hráčů.Na koncertech tu hosté patrně neuslyší heavy metal, ale muziku spíš od country k bluegrassu a funky popu, undergroundu až po crossover rap atd. Koncerty, divadla a vystoupení začínají zpravidla mezi sedmou a devátou večer.

Salon pro 250 hostů si lze rezervovat také pro firemní i zcela soukromé akce. Podnik k pronájmu nabízí samozřejmě cateringový a kulturní servis.Ačkoliv se Baráčnická rychta nachází na turisty oblíbené Malé straně, ceny v restauraci s lehce nostalgickou atmosférou nejsou přehnané. K vynikající české kuchyni jsou kromě Plzně na čepu Svijany různých stupňů, barev a filtrovanosti.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz