Malostranská Beseda

Malostranské náměstí, 110 00, Praha 1, Tel.: +420 257 409 123, info@malostranska-beseda.cz
Praha 1/Kluby - Praha 1




Malostranská Beseda

malostranska-beseda-4.jpg
Na Královské cestě od Prašné brány na Pražský hrad stojí kulturní centrum Malostranská beseda. Historická budova prošla nedávno rozsáhlou rekonstrukcí, při které byla mimo jiné navrácena původní podoba jejích exteriérů.
Mapa - Malostranská Beseda

Malostranské náměstí, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 257 409 123
E-mail: info@malostranska-beseda.cz
Web: http://www.malostranska-beseda.cz/cs/predstavujeme/galerie.html


Malostranská beseda je pivnice, restaurace, kavárna, hudební a divadelní klub, videokavárna Trick bar a galerie v jednom. Interiéry pivnice, restaurace a kavárny na sebe stylově navazují, společně zabírají suterén a přízemí budovy. V prvním patře je hudební a divadelní klub. O patro výš najdete Trick bar, který nabízí přes 30 druhů vín, a v nejvyšším patře budovy se nachází galerie. Malostranská beseda vám tedy dokáže nabídnout vše od ranní kávy přes oběd a posezení u piva či vína až po kulturní zážitek v podobě koncertů a hudebních představení.

Malostranská beseda stojí přímo na tzv. Královské cestě, která začíná u Prašné brány a končí v katedrále svatého Víta. Dopravní dostupnost je výborná, přímo před budovou stojí tramvajová zastávka Malostranské náměstí.

Původně pozdně gotická stavba z 15. století, která byla později renesančně přestavěná, sloužila do r. 1784 jako sídlo radnice. Roku 1575 zde byla sepsaná Česká konfese, tedy dokument zaručující nekatolíkům v Česku náboženskou svobodu. V letech 2006–2009 prošla budova rozsáhlou rekonstrukcí, jejímž cílem bylo obnovit historickou architekturu a citlivě zmodernizovat vnitřní vybavení. Součástí rekonstrukce byla i dostavba věží a štítů, které na původní budově byly do roku 1828. Rekonstrukce byla úspěšně dokončena v prosinci 2009 a její náklady přesáhly 200 milionů korun.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz