Reduta Jazz Club

Národní, 110 00, Praha 1, Tel.: +420 224 933 487, info@redutajazzclub.cz
Praha 1/Kluby - Praha 1




Reduta Jazz Club

reduta-jazz-club-1-1.JPG
Historie Reduty se píše od roku 1957, kdy ji z noční vinárny na Národní třídě vytvořila parta umělců spolu s podnikavým vedoucím. Dnes se tu střídá jazzová klasika s modernou, pověstné jsou večery dixielandu a vystoupení big bandů. Reduta ožívá nejen hudbou, ale i divadlem. Divadlo se hlásí k odkazu inteligentního humoru malých scén 60. let.
Mapa - Reduta Jazz Club

Národní, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 224 933 487
E-mail: info@redutajazzclub.cz
Web: http://www.redutajazzclub.cz


Politické uvolnění konce 50. let 20. století umožnilo umělcům svobodněji hledat způsob, jak zpracovat dobu, ve které žili. Reduta byla první z nově vznikajících malých hudebních a divadelních scén, stala se centrem umělecké inteligence a ovlivnila vývoj hudby na desetiletí dopředu. Tehdejší divadelní představení měly zvláštní formu literárního kabaretu s názvem „Text-appealy“.

Po sametové revoluci se otevřela cesta pro svobodnou dramaturgii Divadla Reduta, která využívá nové projekty a inscenace známých i začínajících umělců. V současné době divadlo zahrnuje široký repertoár, od svérázného divadla Bez zábran až po divadlo pro děti Minaret, a zejména pak jedinečný projekt černého divadla kombinovaný s prvky laterny magiky a taneční show.

Snahou dnešní hudební scény je kombinovat tradiční jazz s moderním, uvádět rhythm and blues, rock, funky, fusion i blues. Slavní domácí i zahraniční interpreti se tu střídají s mladými umělci, kteří mají kariéru ještě před sebou.

Akustika jazzového klubu má výborné parametry a díky malému prostoru se diváci stávají téměř součástí orchestru, který doprovází zdejší koncertní křídlo Petrof. Sál pojme přesně 99 diváků, představení začíná asi půl hodiny po otevření, tedy v půl desáté večer. Občerstvení zajišťuje dobře zásobený bar.

 


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz