MeetFactory

Ke Sklárně, 150 00, Praha 5, Tel.: +420 251 551 796, pr@meetfactory.cz
Praha 5/Kluby - Praha 5




MeetFactory

meetfactory-profil.jpg
Společnost MeetFactory založil český kontroverzní umělec David Černý v r. 2001. Dnes klub sídlí v průmyslové budově na pražském Smíchově. Současným hudebním, divadelním, filmovým a výtvarným umělcům slouží jako unikátní prostor pro prezentaci jejich tvorby.
Mapa - MeetFactory

Ke Sklárně, 150 00, Praha 5

Telefon: +420 251 551 796
E-mail: pr@meetfactory.cz
Web: http://www.meetfactory.cz


Mezinárodní umělecké centrum MeetFactory zahájilo provoz r. 2001. Založil ho umělec David Černý za účelem rozvoje současného umění. Setkávají se zde představitelé nejrůznějších odvětví umění jak z Česka, tak ze zahraničí.

Původním sídlem byl tovární objekt v Holešovicích, který byl zničen při povodních r. 2002. Společnost se přestěhovala do další průmyslové budovy, tentokrát na pražském Smíchově. Její dveře se návštěvníkům otevřely koncem r. 2007.

Program MeetFactory je zaměřen na prezentaci tvorby divadelních, filmových, hudebních a výtvarných umělců. Výjimkou nejsou ani různé edukativní programy. MeetFactory disponuje vlastním divadelním souborem. Ten existuje od r. 2008. Hudební sál pojme až 1 000 návštěvníků. Soustředí se především na představitele nezávislé domácí i zahraniční hudební scény. Prostory galerie MeetFactory využívají současní umělci k prezentaci své aktuální tvorby.

Budova, ve které MeetFactory sídlí, byla dříve továrnou na výrobu broušeného skla a později i známých skleniček Durit. Po sklářské firmě využívala budovu firma Škoda k výrobě dieselových motorů.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz