Zastavení u Rybničního zámečku


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Cestou Lednicko-valdickým areálem, mezi Lednicí a Valticemi se zastavte na břehu Prostředního rybníka u klasicistního rybničního zámečku. Interiéry jsou sice veřejnosti nepřístupné, ale samotná budova zámečku a její skvostné umístění v krajině stojí za prohlédnutí.


Rybniční zámeček připomíná spíš vilku. Tyčí se na hraně svahu nad skleněnou hladinou Prostředního rybníka průčelím směrem k vodě. Průhledem je odsud vidět architektonická výzdoba protilehlého zalesněného břehu. Mezi zelenavými stromy se rozkládá Nový dvůr a Chrám Tří Grácií. Stavět budovy tak, aby si navzájem tvořili romantickou kulisu, bylo tenkrát v módě.

Jako spousta dalších saletů Lednicko-valtického areálu, sloužil i Rybniční zámeček oblíbenému koníčku panstva – lovu. Páni se sem sjížděli, aby zahájili lov na ptactvo a ryby.

Exteriéry zámečku jsou volně přístupné.


Fotografie a videa

Rybniční zámeček

rybnicni-zamecek-2.jpg
Klasicistní Rybniční zámeček je zámek v Lednicko-valtickém areálu. Budova s jednoduchým obdélníkovým půdorysem je situována na severním břehu Prostředního rybníka asi 2 km jižně od Lednice. Je dostupný z Bezručovy aleje, která spojuje Lednici s Valticemi. U silice je instalována informační tabule, ke stavbě vede betonová cesta. Interiéry jsou veřejnosti nepřístuné, ale exteriér je volně k prohlédntí.


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz