Zastavení u Zámečku Pohansko


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Cestou po Lednicko-valtickém areálu se zastavte i u zámečku Pohansko - nachází se asi 3 km jižně od Břeclavi - prochází tudy naučná stezka a zelená turistická trasa. Pokochejte se exteriéry nádherného empírového zámečku, malebně zasazeného na břehu jezera tvořeného slepým ramenem Dyje.


Hlavní patrovou stavbu doplňují postranní arkády zdobené plastickými reliéfy, ze scénami a výjevy z antické mytologie.

Zámeček sloužil k odpočinku panstva po lovu, protože jej obklopuje obora, která je zde do dnes a patří k největším oborám v Česku.

Chcete-li, zakupte si vstupné na prohlídku v prvním patře zámečku umístěné expozice Velkomoravské Pohansko, kde si můžete prohlédnout nejzajímavější archeologické nálezy z velkomoravského hradiště - například dřevěná vědra, keramické nádoby, řemeslnické a zemědělské nářadí, zbraně, části jezdecké výstroje a různé šperky; viz Městské Muzeum a Galerie Břeclav - Zámeček Pohansko.

Exteriéry zámku jsou volně přístupné.

Otvírací doba pro muzeální expozici viz. Městské Muzeum a Galerie Břeclav - Zámeček Pohansko.



Lednicko-valtický areál

statni-zamek-lednice-11.jpg
Lednicko-valtické uzemí, to jsou především majestátné zámky obklopené rozlehlými zahradami - upravené záhony pokrývá květinový koberec, zvlněné lány zlatavých polí přecházejí v zelenavé lesy. Romantickou krajinu zdobí rybníky, jejichž třpytivé hladiny jsou posety lekníny. Podél upravených cest stojí mnoho skvostných staveb. To všechno vytvořili ruku v ruce s přírodou Lichtenštejni.


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz