Zastavení u Loveckého zámečku


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Během výletu po Lednicko-valtickém areálu nevynechejte klasicistní Lovecký zámeček - stojí při cestě z lednického zámku na Janohrad. Není sice veřejnosti přístupný, avšak i tak jistě pohledem zvenku oceníte jednu z klasicistních perliček věhlasného architekta Josefa Hardtmutha.


Loveckých zámečků je v Lednicko-valtickém areálu několik, jen jeden je však pojmenován tak přímo. Lovecký zámeček sloužil jako myslivna. Klasicistní budova má v prvním patře lodžii, zdobenou toskánskými sloupy. Odsud se mohly zvědavé dámy dívat na své drahé polovičky, honící se za chlupatým „obědem“. Když se slunce sklonilo k obzoru, neměli to páni na hostinu daleko. Janův hrad – romantická zřícenina, kde se po lečích jedlo, pilo a tancovalo – je necelý kilometr odsud.

Lovecký zámeček je v soukromém vlastnictví a není veřejnosti přístupný, avšak exteriér si lze prohlédnout.



Lednicko-valtický areál

statni-zamek-lednice-11.jpg
Lednicko-valtické uzemí, to jsou především majestátné zámky obklopené rozlehlými zahradami - upravené záhony pokrývá květinový koberec, zvlněné lány zlatavých polí přecházejí v zelenavé lesy. Romantickou krajinu zdobí rybníky, jejichž třpytivé hladiny jsou posety lekníny. Podél upravených cest stojí mnoho skvostných staveb. To všechno vytvořili ruku v ruce s přírodou Lichtenštejni.


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz