Státní hrad Buchlov - Okruh E - Divadelní pohádka + dětský okruh


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Cílem dětského prohlídkového okruhu na hradě Buchlově je zaujmout naše nejmenší návštěvníky a pěstovat v nich - pro ně přirozeným způsobem - vztah k historii a památkám vůbec.Děti během prohlídky projdou celkem 22 zastaveními. Hrad Buchlov připravuje pro nejmenší návštěvníky hradu malé divadelní pohádky, které mohou vidět malí i velcí diváci po oba prázdninové měsíce na Buchlově.


Dětský okruh

Děti během prohlídky projdou celkem 22 zastaveními od "lípy nevinny", přes černou kuchyni, hradní studnu, zbrojnici či barokní ložnici a sbírky Berchtoldů, až po místnost s mumií či vyhlídkovou věž. Z výkladu průvodce jsou vypuštěny téměř všechny letopočty a další pro děti nezajímavá data, o to více uslyší informací o životě na hradě samotném a o legendách, které se k hradu vážou.  Dětem podává výklad školený průvodce v historickém kostýmu.

Divadelní pohádky

Prázdninový pohádkový program na Buchlově volně navazuje na nově zavedený dětský prohlídkový okruh - "S pastelkami po hradu Buchlov", který patří speciálně dětem, a to zvláště věkové kategorii 5 – 10 let (školy 1. - 5. třída).

Divadlo bude hrát své pohádky na Buchlově každou neděli v 10:00 hodin (dětský prohlídkový okruh je pak v 11:00 hodin) a ve 13:00 hodin (dětský prohlídkový okruh navazuje ve 14:00 hodin.). Hrají se různé pohádky, takže děti mohou přijít i opakovaně a uvidí pokaždé jinou pohádku.

  Otvírací dny Čas Doba prohlídky
Duben So, Ne 9-15 60 minut
Květen Út-Ne 9-16 60 minut
Červen Út-Ne 9-16 60 minut
Červenec Po-Ne 9-17 60 minut
Srpen Po-Ne 9-17 60 minut
Září Út-Ne 9-16 60 minut
Říjen So, Ne 9-15 60 minut


Státní hrad Buchlov

buchlovposter.jpg
Hrad Buchlov se nachází na vysokém kopci severozápadně od obce Buchlovice, která leží nedaleko Uherského Hradiště. Již zdálky viditelný a  majestátní hrad patří k nejzachovalejším hradům u nás a tvoří významný kulturní symbol Slovácka. Od svého založení ve 13. století sloužil hlavně jako významný strategický bod, ale byl také správním a hospodářským střediskem. K této správě náležela i královská soudní pravomoc, tzv. lovecké právo. V roce 1511 hrad Buchlov pozbyl oficiálního statutu královského hradu, do svého vlastnictví jej získal Arkleb z Boskovic.
Mapa - Státní hrad Buchlov

Polesí, 687 08, Buchlovice

Telefon: +420 725 377 374
E-mail: hrad@hrad-buchlov.cz
Web: http://www.hrad-buchlov.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz