Prohlídka hradu a zámku


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Prohlídka zahrnuje areál zříceniny hradu s možností výstupu na věž s nádhernou vyhlídkou do krajiny, množství teras v prostoru původního paláce a suterény hradních budov. S průvodcem je možno následně navštívit stálou expozici v přízemí zámku - ve čtyřech místnostech je vystaveno české moderní umění ze sbírek galerie. Na chodbě je umístěn výběr z klasiků 20. století. Ostatní prostory přízemí jsou zaměřeny na expozici historického nábytku a interiérů z 19. století, z doby posledních úprav zámku.


Hrad a dočasné výstavy je možno procházet volně bez průvodce. Prohlídky jsou pouze v češtině a začínají každou půl hodinu.

Prohlídka zahrnuje výklad o historii hradu a prohlídku zámku. Hrad a výstavy v prvním patře zámku a v sýpce je možno procházet volně bez průvodce. V areálu hradu je možno trávit libovolně dlouhou dobu.

V přízemí zámku se nachází stálá expozice z historie zámku, české výtvarné umění 20. stol., dílo Vilmy Vrbové – Kotrbové. V první patře je zámek a Sýpka, kde můžete vidět výstavy umění 20. století.

Nádvoří a okolí hradu tvoří galerie moderních plastik pod širým nebem.

  Otvírací dny Čas Doba prohlídky Poslední prohlídka
Duben Út - Ne 10:00 - 16:00 40 minut 15:15
Květen - Červen Út - Ne 9:00 - 17:00 40 minut 16:15
Červenec - Srpen Po - Ne 9:00 - 18:00 40 minut 17:15
Září Út - Ne 9:00 - 17:00 40 minut 16:15
Říjen Út - Ne 10:00 - 16:00 40 minut 15:15

Fotografie a videa

Hrad a zámek Klenová

hrad-a-zamek-klenova.jpg
Středověký hrad nad vsí Klenovou na Klatovsku se změnil v renesanční sídlo a později, v době vlády Rudolfa II., vznikl v jeho části zámek, který byl později přestavěný do novogotické podoby. Zámek je spojen s Kryštofem Harantem z Polžic a Bezdružic a dnes patří k nejčastěji navštěvovaným místům na jihu Čech. Hrad Klenová patří k nejznámějším památkám západních Čech. Díky své dlouhé historii se řadí k nejstarším hradům u nás. Z hradu Klenová je nádherný výhled na celé Klatovsko.
Mapa - Hrad a zámek Klenová

Klenová, 340 21, Janovice nad Úhlavou

Telefon: +420 376 392 208
E-mail: info@gkk.cz
Web: http://www.gkk.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz