Prohlídka zámku


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Od roku 1947 je zámek sídlem muzea. V prvním patře budovy jsou umístěny expozice zaměřené na pravěk severozápadních Čech, umění gotiky, renesance a baroka. Dále se expozice zaměřují také na lázeňství a vývoj keramické výroby v regionu. Návstěvníci zde mohou vidět stálou výstavu hodin, numismatický kabinet a zpřístupněny jsou i některé zámecké interiéry s dobovým vybavením.


Mezi zajímavosti interiéru sídla patří především Mramorový sál s šesti obrazy Aloise Bubáka, na nichž jsou zachyceny jednotlivé fáze stavby obou zámků v Trmicích. Pěkné jsou také kazetové stropy v zámeckém sále.

Expozice zámku je volně přístupná jako celý objekt. V několika sálech můžeme vidět stálou expozici věnovanou historii a současnosti modelové železnice.

Jsou zde nejen různě velká funkční kolejiště, ale také zajímavé a unikátní modely. Jeden sál objektu je věnován stálé expozici o historii hutnictví v Ústeckém kraji.

Na zámku je také možné navštívit Nosticovu galerii jako upomínku na stavitele zámku. Galerie je umístěna ve vestibulu a v levé části přízemí, a jejím úkolem je poskytnout příležitost vystavovat díla profesionálním i amatérským výtvarníkům.

Prohlídka je možná samostatně či s průvodcem, maximální počet ve skupině je stanoven na 30 osob.

Vstup zdarma je pouze ve spodní části zámku s galerií. Na expozici modelové železnice se již vstupné vybírá (dospělí 100,-Kč, děti 50,-Kč).

  Otvírací dny Začátek prohlídky Doba prohlídky
Leden - Prosinec Středa 10:00, 13:00 a 15:00 30 minut
Leden - Prosinec Neděle 13:00 a 15:00 30 minut

Pozn.: Po předchozí domluvě lze i mimo otevírací dobu.


Fotografie a videa

Zámek Trmice

zamek-trmice-1.jpg
Současný trmický zámek byl postaven ve stylu anglické novogotiky v letech 1856–1863 uprostřed kdysi nádherného zámeckého parku hrabětem Albertem Nosticem. V zámku jsou umístěny stálé expozice z historie regionálního hornictví a průmyslu a muzeum modelové železnice. V roce 1994 byly prostory nově zrekonstruovány a slouží jako reprezentační kulturní centrum s obřadní síní a mramorovým koncertním sálem.
Mapa - Zámek Trmice

Zámecká, 400 04, Trmice

Telefon: +420 475 620 009
E-mail: zamek.trmice@volny.cz
Web: http://mujweb.cz/zamek.trmice

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz