Prohlídkový okruh Casanova


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Nová prohlídková trasa byla zpřístupněna v dubnu a mapuje sběratelské aktivity původních majitelů z rodu Valdštejnů v šesti místnostech severního křídla zámku, kde nově sídlí obnovené zámecké muzeum. Druhou částí prohlídkové trasy je tzv. Biliárové křídlo, ve kterém se dozvíte mnoho zajímavostí ze života na zámku z období pobytu Giacoma Casanovy.


Slavný svůdník a světoběžník měl zde svůj služební byt coby společník a knihovník hraběte Josefa Karla Emanuela z Valdštejna, zakladatele zmiňovaného zámeckého muzea. Součástí této trasy je slavnostní schodiště, předsálí, chodby s expozicí grafiky 17. a 18. století a nově instalovanými loveckými trofejemi, Valdštejnské muzeum (Vojenská zbrojnice, Lovecký kabinet, Kabinet porcelánu a fajánse, Kabinet kuriozit, Hudební salonek, Historický salon s výstavou Zámek Duchcov v proměnách času), Biliárový sál, místnosti zámeckého služebnictva (pokoje malíře, hraběcího sluhy a správce) a pokoje Casanovy, který na zámku prožil posledních třináct let svého života (Benátský pokoj, ložnice, Pařížský salonek, zámecká knihovna).

Soustřeďování různých cenností a pozoruhodných exponátů je na zámku v Duchcově doloženo od 18. století, kdy sídlo rodu Valdštejnů navštěvovali prominentní hosté. Jedním z nich byl například básník Fridrich Schiller, který si zajel na návštěvu do Duchcova v roce 1791 z Karlových Varů, kde se léčil.

  Otvírací dny Čas Doba prohlídky
Duben So + Ne 10:00 - 17:00 50 minut
Květen Út - Ne 10:00 - 17:00 50 minut
Červen - Srpen Út - Ne 10:00 - 17:00 50 minut
Září Út - Ne 10:00 - 17:00 50 minut
Říjen So + Ne 10:00 - 16:00 50 minut

Poslední vstup je hodinu před koncem zavírací doby zámku.


Fotografie a videa

Státní zámek Duchcov

zamek-duchcov-1.jpg
Barokně-klasicistní zámek Duchcov můžeme navštívit ve stejnojmenném městě v Ústeckém kraji. Z původní tvrze jej vytvořil kolem roku 1527 rod Lobkoviců. Počátkem 19. století dostal současný klasicistní háv. Původní německý název zámku je „Dux“.
Mapa - Státní zámek Duchcov

Náměstí Republiky, 419 01, Duchcov

Telefon: +420 417 835 301
E-mail: zamekdux@seznam.cz
Web: http://www.zamek-duchcov.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz