Noční prohlídka


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Zámek Žinkovy prochází od roku 2008 celkovou rekonstrukcí. Ačkoli vnitřní prostory zámku nejsou vybaveny žádným mobiliářem, stojí zámek Žinkovy za prohlídku, při které se během cca 60-ti minutového výkladu seznámíte s jeho bohatou historií. Dlouhodobě spolupracujeme s výjimečnými průvodci Pavlem Motejzíkem, Lenkou Klášterkovou a Lukášem Máchou. Nutná rezervace předem.


Pavel Motejzík

Jak sám Pavel Motejzík říká: „K jižnímu Plzeňsku a jeho historii mám vztah od kolébky. Od raného dětství jsem navštěvoval žinkovský zámecký park a rybník,  uchvátil mě samo sebou i zámek samotný. V roce 2010 jsem nabídl bez nároku na honorář zpracování historicko-turistického průvodce o zámku a tím začala má úzká spolupráce na této perle jižního Plzeňska, která je zároveň v posledních letech turisticky nejnavštěvovanějším místem Nepomucka a Spálenopoříčska. Zažil jsem zde například za jeden víkend 6000 návštěvníků a poznal celou řadu zajímavostí i nových přátel. Největším pokladem na zámku je bezesporu zámek sám“.

Pavlovo životní motto: „Člověk je bohatý tím, co učinil pro druhé“.

Lenka Klášterková

Pochází z Vrchlabí, od dětství žila přímo na žinkovském zámku, kde později pracovala jako kulturní referentka a recepční, a to až do doby, kdy byl zámek uzavřen.
K zámku, jak sama říká, ji pojí pocit krásného dětství.
„Dodnes toto místo vnímám jako svůj domov, celé toto místo je pro mne největší poklad“, říká.
V současné době žije a pracuje v Plzni. Osud zámku jí nikdy nebyl a není lhostejný, proto se ráda na tato místa vrací, a to v roli průvodkyně.

Lukáš Mácha

Pochází z Plzně, studuje na vysoké škole České dějiny. Účastnil se již prvních velkých komentovaných prohlídek zámku v červnu 2011. Od dalších prohlídek v září 2011 se již aktivně zapojil coby průvodce.  
Lukáš Mácha říká: „Jsem vděčný za to, že zámek Žinkovy dostal svou druhou šanci a s povděkem sleduji, jak citlivě je do detailů rekonstruován.“

  Otvírací dny Čas Doba prohlídky Poslední prohlídka
Celoročně Po-Ne 18:00 - 23:00 60 minut 22:00


Zámek Žinkovy

zamek-zinkovy.jpg
Zámek v Žinkovech nedaleko Nepomuku v Plzeňském kraji, neorenesančně rekonstruovaný na sklonku 19. století rakouským architektem Karlem von Wesselym. V nedávné době byl znovu rekonstruován a v současnosti zámek slouží jako kongresové a ubytovací zařízení, pořádají se zde i svatby a kulturní a společenské akce. Prohlídka zámku je možná po předchozí objednávce.
Mapa - Zámek Žinkovy

Žinkovy, 335 54, Žinkovy

Telefon: +420 725 308 077
E-mail: info@zamekzinkovy.cz
Web: http://zamekzinkovy.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz