Noční prohlídka zámku


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Toužíte projít starým hradem a interiéry renesančního křídla zámku v čase, kdy ožívají legendy a osudy Zbirohu z dob Přemysla Otakara II., Karla IV. nebo Rudolfa II.? Noční atmosféra jen umocní a rozehraje výrazy tváří na staletých sochách a umocní tajemství, jimiž jsou opředeni Rytíři Templářského řádu.


S průvodcem projdete poutavým příběhem historie hradu a zámku Zbiroh v rámci stálé expozice, navštívíte Strousbergův, Zednářský i Secesní salonek a procházku interiéry zámeckého křídla uzavřete v monumentálním a velkolepými křišťálovými lustry nádherně nasvíceném Muchově sále. Z tohoto nejreprezentativnějšího prostoru celého zámku budou Vaše kroky již směřovat do nejstarších částí původního románsko-gotického hradu.

Rázem se totiž ocitnete na druhém hradním nádvoří a tudíž o šest set let v minulosti, v dobách, v nichž objevujeme první písemné zmínky o existenci zbirožského hradu na skalním ostrohu. Setmělým a ztišeným nádvořím vstoupíte do kouzelné gotické kaple Nanebevzetí Panny Marie a nahlédnete do útrob nejhlubší studny v Evropě, jednoho ze záhadných tajemství hradu. Prohlídka vychází nejdříve ve 19.00, její začátky přizpůsobujeme však ročním obdobím a tedy době západu slunce. Prohlídka je omezena minimálním počtem účastníků 4 osob.

Noční prohlídku se DOPORUČUJE PŘEDEM OBJEDNAT ! První prohlídka vychází nejdříve ve 20.00 hodin. Další dle předchozí rezervace. Minimální počet návštěvníků: 5 dospělých osob.


Fotografie a videa

Zámek Zbiroh

zamek-zbirov-10.jpg
Novorenesanční zámek Zbiroh se tyčí nad stejnojmennou obcí mezi Prahou a Plzní a svou krásou každého návštěvníka dokonale překvapí. V této lokalitě, kam obyčejný člověk nesměl dlouho vstoupit, se dříve nacházelo tajné špiónské pracoviště v Československu. Stavba je průřezem několika stavebními slohy − od románského až po secesi. Zbirožský zámek láká návštěvníky i studnou, která patří se svými 152 metry k nejhlubším v Evropě.
Mapa - Zámek Zbiroh

Zámek, 338 08, Zbiroh

Telefon: +420 371 784 598
E-mail: info@zbi­roh.com
Web: http://www.zbiroh.com/cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz