Hradní okruh – okruh za tajemstvím


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Zahrnuje tajemstvím opředené místnosti. Ermitáž proslulou tajnými rituály nacistických skupin SS. Kobku, která zde sloužila jako vězení. Doživotí si na Zbirohu odpykávali vlastizrádci a nejvyšší představitelé stavovského povstání. Dále vystoupáte na hlavní útočištnou věž z počátku 13. století. Navštívíte jednu z nejstarších hradních kaplí na našem území, s původními gotickými freskami v její nejstarší části. Nakonec Vás zavedeme do místního unikátu a tajemného prostoru hradní study, která se svou hloubkou 163 metrů představuje nejhlubší ručně hloubenou studnu v Evropě vůbec!


Okruh je maximálně pro cca 10 osob, proto především v průběhu víkendových dnů doporučujeme si vstupenky rezervovat. Učinit tak můžete na tel. čísle 371 784 598, případně na emailu info@zbi­roh.com, kde Vám rovněž poskytneme informace o dostupnosti tohto okruhu, která může být především o sobotních dnech, kdy se v hradní kapli odehrávají svatební obřady, omezená. Kontaktujte nás, prosím, ohledně bližších informací. Prohlídky se uskutečňují v letní turistické sezoně vždy v 11. a 15. hodin. Děkujeme za pochopení.

  Otvírací dny Čas Poslední prohlídka
Celý rok Denně 11:00 - 15:00 15:00

Fotografie a videa

Zámek Zbiroh

zamek-zbirov-10.jpg
Novorenesanční zámek Zbiroh se tyčí nad stejnojmennou obcí mezi Prahou a Plzní a svou krásou každého návštěvníka dokonale překvapí. V této lokalitě, kam obyčejný člověk nesměl dlouho vstoupit, se dříve nacházelo tajné špiónské pracoviště v Československu. Stavba je průřezem několika stavebními slohy − od románského až po secesi. Zbirožský zámek láká návštěvníky i studnou, která patří se svými 152 metry k nejhlubším v Evropě.
Mapa - Zámek Zbiroh

Zámek, 338 08, Zbiroh

Telefon: +420 371 784 598
E-mail: info@zbi­roh.com
Web: http://www.zbiroh.com/cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz