Žižkovská věž (Tower park Praha)

Mahlerovy sady, 130 00, Praha 3, Tel.: +420 210 320 081, info@towerpark.cz
Praha 3/Památky - Praha 3




Žižkovská věž (Tower park Praha)

zizkovsky-vysilac-tower-park-zizkovska-vez3-1.jpg
Žižkovská věž je jednou z dominant pražského panoramatu, se svými 216 metry je nejvyšší věží a vyhlídkovou plošinou v České republice. Na nejvyšší pražské stavbě můžete vidět sochy šplhajících miminek umělce Davida Černého, jehož dílem byla například i Entropa, umístěná v roce 2009 na budově sídla Rady Evropské unie. Součástí věže je také restaurace, kavárna a bar Oblaca ve výšce 66 metrů.
Mapa - Žižkovská věž (Tower park Praha)

Mahlerovy sady, 130 00, Praha 3

Telefon: +420 210 320 081
E-mail: info@towerpark.cz
Web: http://www.towerpark.cz


V budově Žižkovského vysílače na vás v různých patrech čekají různá prostředí a různé zážitky. Ve výšce 66 metrů tu můžete navštívit gastronomický komplex Oblaca, kde se v jednotlivých kabinách nachází restaurace, kavárna a bar. Při skvělém výhledu na metropoli si tu můžete vychutnat kvalitní české i mezinárodní pokrmy, domácí dorty a originální koktejly.

Ve výšce 70 metrů se od rekonstrukce v letech 2011–2012 nachází originální luxusní jednopokojový hotel, který se během chvíle může změnit na zasedací místnost.

Ještě o 13 metrů výše najdete Observatorium, které nabízí 360° pohled na Prahu. Z dotykových obrazovek se můžete dočíst zajímavé informace z historie Žižkovské věže, nebo tu můžete jenom tak relaxovat v zavěšených křeslech ve tvaru vajíček.

Přímo pod věží stojí klidná zahradní restaurace Miminoo, kde můžete ochutnat jídla z kuchyně zkušeného šéfkuchaře Davida Práška.

Stavba Žižkovské věže probíhala v letech 1985–1992, jejími architekty byli Ing. arch. Václav Aulický a Dr. Ing. Jiří Kozák. Místní obyvatelé se stavbou nesouhlasili, zejména kvůli tomu, že svým vzhledem nezapadá do jinak historického okolí Žižkova. Přesto byla stavba dokončena a stala se tak jednou z dominant Prahy.

Od roku 2000 můžete na věži vidět deset šplhajících miminek z dílny uznávaného umělce Davida Černého. Miminka byla na věž původně umístěna pouze dočasně, stala se ale natolik populárními, že už na věži zůstala.

V letech 20111–2012 byla věž zrekonstruována a přejmenována na Tower Park Praha.

  Otvírací dny Čas
Leden - Prosinec Po - Ne 8:00 - 24:00

Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz