Rozhledna Podvrší

679 13, Veselice, Tel.: +420 773 041 644, info@rozhledna-veselice.cz
Veselice/Památky - Veselice




Rozhledna Podvrší

podvrsi-rozhledna-3.jpg
Rozhledna se nachází na severozápadní straně kopce Podvrší a nachází se v nadmořské výšce 582 metrů. Název kopce na němž rozhledna stojí je dosti nezvyklý - Podvrší. Kopec a Podvrší? Ano. Tento název získal kopec velice pravděpodobně převzetím názvu po lesní trati, nacházející se jihozápadním směrem.
Mapa - Rozhledna Podvrší

679 13, Veselice

Telefon: +420 773 041 644
E-mail: info@rozhledna-veselice.cz
Web: http://www.rozhledna-veselice.cz


Jak se k rozhledně dostat?

Pěšky
Rozhledna se nachází na kopci Podvrší, severozápadně od Chráněné krajinné oblasti Moravský kras. Pěší turisté se z města Blanska dostanou k rozhledně po modré značce, vedoucí od zastávky vlaků ze stanice Blansko - město, přes Obůrku, dále směr Veselice. Přímo z území Moravského krasu lze k rozhledně přijít po zelené značce od Macochy přes Nové Dvory k Obůrce, a dále po modré směrem Veselice. Zájemci, kteří využijí autobusové spojení se do Veselice dostanou z autobusového nádraží v Blansku spoji č. 233 IDS JMK, směr Benešov.

Na kole
Rozhledna se nachází na kopci Podvrší, severozápadně od Chráněné krajinné oblasti Moravský kras. Cykloturisté přijíždějící k Moravskému krasu z jeho severu, tedy např. po trase č. 5 - Jantarové ztezce, odbočí ve Sloupu na trasu č. 5085 směr Rájec, z které odbočí v Petrovicích na trasu č. 5117, pod Petrovicemi pokračují po trase č. 5116 do Veselice, dále mohou po zastávce u rozhledny v Podvrší pokračovat směrem Blansko opět na trasu č. 5. Od jihu se lze k rozhledně dostat méně náročnou cestou Arnoštovým údolím po trase č. 5, dále od Skalního mlýna Pustým žlebem do Sloupu a nebo přes Suchý žleb do Ostrova u Macochy a dále do Sloupu a odtud již výše popsaným způsobem do Veselice. Od jihovýchodu lze využít regionální cyklotrasy č. 507 od Rousínova, po které lze přijet do Ostrova u Macochy na trasu č. 5 a dále již výše popsaným způsobem do Veselice.

Autem, či motorkou
Rozhledna se nachází na kopci Podvrší, severozápadně od Chráněné krajinné oblasti Moravský kras. Motorizovaní návštěvníci přijíždějící k Moravskému krasu z jeho jihozápadu sjedou na Lipůvce ze silnice č.43 Brno - Svitavy a pokračují po silnici č. 379 do města Blanska, kde po projetí okolo autobusového nádraží a dále v centu města na kruhovém objezdu odbočí směrem Sloup a pokračují po silnici cca 9 km přes BLANSKO - Těchov, VAVŘINEC - Nové Dvory do Veselice (místní část obce Vavřinec označená na začátku zástavby jako VAVŘINEC - Veselice). Zde po cca 200 m na první křižovatce odbočí vlevo na místní komunikaci, po které přijedou za pomoci dopravního značení na parkoviště u Kulturního domu. Návštěvníci přijíždějící do MK z jeho severu, sjedou pod Ludikovem ze silnice č. 150 Žďár n/S - Prostějov a pokračují po silnici č. 373 přes Ludikov, Němčice směrem Sloup, odkud potom směrem Blansko, kde se po projetí obcí Vavřinec dostanou do Veselice (opět označené na začátku zástavby jako VAVŘINEC - Veselice). Zde po cca 300 metrech odbočí vpravo na místní komunikaci, po které přijedou za pomoci dopravního značení na parkoviště u Kulturního domu. Návštěvníci přijíždějící do MK po silnici č. 379 od Vyškova, nebo po silnici č. 373 od Brna, tedy z jihovýchodu, po příjezdu do Jedovnic pokračují směrem Vilémovice, Ostrov u Macochy a Sloup, odkud dále pokračují již výše popsaným způsobem.

  Otvírací dny Čas
Květen - Červen 14:00 - 19:00
Květen - Červen So + Ne 9:00 - 19:00
Červenec - Srpen Po - Ne 9:00 - 19:00
Září - Říjen 14:00 - 18:00
Září - Říjen So + Ne 9:00 - 18:00

Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz