Rozhledna Kanihůra (Bílov)

743 01, Bílov, Tel.: +420 732 452 528, obec@bilov.cz
Bílov/Památky - Bílov




Rozhledna Kanihůra (Bílov)

rozhledna-kanihura-u-bilova-5.JPG
Rozhledna se nachází nedaleko obce Bílov. Základnová stanice je tvořena železobetonovou věží pro nesení přenosových zařízení operátora sítě mobilních telefonů o výšce 62,50 m nad terénem, na které je ve výšce 26,25 m umístěna vyhlídková plošina rozhledny . Věž je založena na železobetonové patce. Na vyhlídkovou plošinu je výstup venkovním ocelovým schodištěm se 137 schody. (Zdroj: Oficialni stránky)

Návštěva této pozoruhodné dominanty nabízí možnost zakoupení mnoha upomínkových předmětů a drobného občerstvení. Srdečně jsou zvány rodiny s dětmi, turisti, cyklisti, ale také školní třídy a další skupiny návštěvníků.
Na místě prodej turistických známek Rozhledna Bílov č. 1543. Na vyhlídkové plošině je umístěno 5 informačních tabulí s fotografiemi a popisem vyhlídky.

Při návštěvě této pozoruhodné dominanty Vám nabízíme možnost zakoupení mnoha upomínkových předmětů a drobného občerstvení. Srdečně zveme rodiny s dětmi, turisty, cyklisty, ale také školní třídy a další skupiny návštěvníků.
V sezoně 2008 je novinkou prodej turistických známek Rozhledna Bílov č. 1543. Nově bylo na vyhlídkovou plošinu umístěno 5 informačních tabulí s fotografiemi a popisem vyhlídky.

Před více než půl stoletím byla zbořena dřevěná rozhledna, která stála v obci Bílov. Po více než 50 letech usilování Bílovských občanů se tato dominanta vrátila do Obce Bílov vybudováním rozhledny na vysílači firmy T-Mobile a. s. , která je investorem celé výstavby. Za pomocí firmy T-Mobile a. s. se obec Bílov řadí mezi málo míst Severní Moravy, které se mohou kochat výhledem do širokého okolí.

  Úterý – Pátek Sobota - Neděle
Duben - Říjen 12:00 - 20:00 10:00 - 20:00
Červenec - Srpen 10:00 - 20:00

Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz