Simchat muzika


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Simchat muzika / Magdalena Mašlaňová, Pavel Ciprys & Matěj Polášek


2. 6. 2020 od 19:00

Koncert předních českých hudebníků, členů České filharmonie a orchestru Národního divadla, představí skladby Antonína Dvořáka, Bohuslava Martinů a Gideona Kleina.

Účinkující:

Magdalena Mašlaňová / housle

Pavel Ciprys / viola

Matěj Polášek / housle

Program:

Antonín Dvořák

Tercet pro dvoje housle a violu C dur, op. 74

I. Introduzione. Allegro ma non troppo

II. Larghetto

III. Scherzo. Vivace

IV. Tema con variazioni. Poco adagio. Molto allegro

Bohuslav Martinů

Serenáda č. 2 pro dvoje housle a violu, H. 216

I. Allegro

II. Poco andante

III. Allegro con brio

Gideon Klein

Duo pro housle a violu

I. Andante

II. Tempo di marcia

III. Maestoso

IV. Allegro

Bohuslav Martinů

Duo č. 2 pro housle a violu, H. 331

I. Allegro

II. Lento

III. Allegro

Antonín Dvořák

Drobnosti pro dvoje housle a violu, op. 75a

I. Cavatina. Moderato

II. Capriccio. Poco allegro

III. Romance. Allegro

IV. Elegie. Larghetto

Magdaléna Mašlaňová v současnosti působí v České filharmonii jako zástupce koncertního mistra. Po absolvování AMU v Praze, kde byla posluchačkou prof. Ivana Štrause a odborného asistenta Leoše Čepického, studovala u prof. Bena Sayeviche na Park University v Missouri, USA. Byla oceněna na mnoha prestižních soutěžích. Jako sólistka vystupovala s Pražskou komorní filharmonií, s Komorním orchestrem Pražské konzervatoře, Roxy ensemble, s Akademickými komorními sólisty a Českou studentskou filharmonií.

Violista Pavel Ciprys je od roku 2006 je členem České filharmonie na pozici prvního zástupce vedoucího skupiny viol. Absolvoval Janáčkovu akademii múzických umění a je laureátem mezinárodní hudební soutěže „Beethovenův Hradec“, stipendistou Nadace český hudební fond a držitelem ceny fondu Leoše Janáčka za mimořádné studijní výsledky. Své interpretační umění rozvíjel v mnoha komorních souborech se zaměřením od renesanční hudby po hudbu soudobou. Je dlouholetým členem smyčcového kvarteta Apollon. Jako sólista se Pavel Ciprys koncertuje i nahrává, pravidelně spolupracuje s Českým rozhlasem.

Matěj Polášek je v současné době členem orchestru Národního divadla. Už od útlého věku obsazoval přední příčky na mnoha prestižních soutěžích a v době studií vystupoval jako sólista např. s Pražským komorním orchestrem či s Moravskou filharmonií Olomouc. Vystudoval Hudební fakultu Akademie múzických umění v Praze jako poslední žák významného českého pedagoga prof. Václava Snítila. V roce 2009 podnikl koncertní turné v Japonsku. V roce 2010 odjel na dvouleté postgraduální studium do USA, kde studoval u izraelského profesora a koncertního umělce Bena Sayeviche. Externě spolupracuje s významnými českými orchestry.


Fotografie a videa

Židovské muzeum v Praze – Maiselova synagoga

maiselova-synagoga3.jpg
Maiselova synagoga se nachází v Praze v Maiselově ulici. Je postavena primasem Židovského města Mordechajem Maiselem jako rodinná synagoga v letech 1590 - 92 a byla zbudována na základně privilegie císaře Rudolfa II., který v této době vládl. Trojlodní chrám byl z počátku v renesančním stylu, ale po obrovském požáru ghetta roku 1698, kdy vyhořela i synagoga, byla několikrát přestavována až do dnešní novogotické podoby.
Mapa - Židovské muzeum v Praze – Maiselova synagoga

Maiselova, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 749 211
E-mail: office@jewishmuseum.cz
Web: http://www.jewishmuseum.cz/cz/czmaisel.htm

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz