Dechové kvintety


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Dechové kvintety / Prague Philharmonia Wind Quintet


12. 3. 2020 od 19:00

Koncert jednoho z předních českých dechových kvintetů, jehož členové působí v dechové sekci orchestru PKF – Prague Philharmonia. Na programu koncertu jsou zařazeny skladby autorů od baroka po současnost.

Účinkující:

Prague Philharmonia Wind Quintet

Jan Brabec / klarinet

Jiří Ševčík / flétna

Vladislav Borovka / hoboj

Václav Fürbach / fagot

Jan Musil / lesní roh

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart

Předehra k opeře Kouzelná flétna K.620

Darius Milhaud

La Cheminée du roi René

Václav Trojan

Divertimento pro dechové kvinteto

Pavel Haas

Dechový kvintet op.10

Prague Philharmonia Wind Quintet byl založen v roce 2007 z podnětu sólistů dechové sekce orchestru PKF – Prague Philharmonia. Členové tělesa jsou laureáty národních i mezinárodních interpretačních soutěží. Působí také jako přední hráči v mnoha dalších komorních a symfonických tělesech. Kvinteto vešlo do hudebního podvědomí nejen pravidelnými koncerty na českých koncertních pódiích, ale také nahráváním kompozicí českých skladatelů 20. století pro Český Rozhlas a spoluprací s Českou televizí. V letech 2011 a 2013 obdrželo kvinteto pozvání na mezinárodní hudební festival Festival dell Arte v polském Wojanowě, kde s velkým ohlasem reprezentovalo českou hudební scénu. Již od svého vzniku soubor navázal úzkou spolupráci s vynikajícím klavíristou prof. Ivanem Klánským, společně vystoupili na mnoha koncertech pro české i zahraniční pořadatele. Na podzim roku 2015 ansámbl absolvoval úspěšné turné po Španělsku. S velkým ohlasem se v roce 2016 setkal kombinovaný projekt francouzské poezie a hudby s vynikajícím českým hercem Janem Čenským.


Fotografie a videa

Židovské muzeum v Praze – Maiselova synagoga

maiselova-synagoga3.jpg
Maiselova synagoga se nachází v Praze v Maiselově ulici. Je postavena primasem Židovského města Mordechajem Maiselem jako rodinná synagoga v letech 1590 - 92 a byla zbudována na základně privilegie císaře Rudolfa II., který v této době vládl. Trojlodní chrám byl z počátku v renesančním stylu, ale po obrovském požáru ghetta roku 1698, kdy vyhořela i synagoga, byla několikrát přestavována až do dnešní novogotické podoby.
Mapa - Židovské muzeum v Praze – Maiselova synagoga

Maiselova, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 749 211
E-mail: office@jewishmuseum.cz
Web: http://www.jewishmuseum.cz/cz/czmaisel.htm

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz