KAT MYDLÁŘ - premiéra


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Divadlo Broadway uvádí muzikál českého hitmakera a zpěváka Michala Davida s texty Lou Fanánka Hagena, který vychází ze skutečných dějin českých zemí a točí se kolem Jana Mydláře, pražského kata. Muzikál plný hvězd, nádherných melodií s originálními kostýmy a scénografií s mnoha scénickými efekty.


Jan Mydlář - pověstmi opředený kat se narodil v královském městě Chrudimi. Přerušil svá studia v Praze, aby paradoxně později zde, v hlavním městě Českého království, z lásky vykonával po dlouhá léta opovrhovanou, přesto výnosnou katovskou činnost. Ve své funkci působil v rudolfínské Praze, do které se sjížděli vyslanci z nejrůznějších končin Evropy. Pobývaly tu významné osobnosti vědy, umění, ale i šarlatáni, šejdíři a podvodníci. Postava kata Mydláře byla opravdu osudově spojená s národním traumatem, byť reálná. O životě mistra popravčího toho moc nevíme. Slavným se stal až po popravě všech sedmadvaceti rytířů a měšťanů 21. června 1621, neboť právě na něm bylo vykonání rozsudku. Podobná poprava se nekonala dosud nikde. Jméno pražského kata se rozlétlo Evropou. Na trzích se prodávaly "zaručeně pravé" meče s vyrytými jmény popravených nebo s Mydlářovým monogramem.

Hrají: Josef Vojtek, Daniel Hůlka, Petr Kolář, Marian Vojtko, Bohouš Josef a mnoho dalších…


Fotografie a videa

Divadlo Broadway

divadlo-broadway-1.jpg
Broadway je oblíbené divadlo v samotném centru Prahy. Sídlí v suterénu paláce mezi ulicemi Na Příkopě a Celetná. Z žánrů tu nejčastěji narazíte na muzikály. Na programu je tu například Mata Hari Michala Davida, kterou otextoval Lou Fanánek Hagen, k oblíbeným představením patří i rocková opera Klíč králů Daniela Landy. Do divadla jezdí různé soubory se svými představeními. Můžete sem zajít i na populární pořad Partička.
Mapa - Divadlo Broadway

Na Příkopě, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 225 113 311
E-mail: info@divadlo-broadway.cz
Web: http://www.divadlo-broadway.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz