Krytý plavecký bazén Chrudim

V Průhonech, 537 03, Chrudim, Tel.: +420 469 638 737
Chrudim/Sport - Chrudim


Popis místa
Aquapark Chrudim nabízí letní koupaliště a krytý plavecký bazén s celoročním provozem. Na bezpečí tu dohlížejí členové Vodní záchranné služby ČČK Chrudim. Krytý areál obsahuje plavecký a dětský bazén, letní koupaliště zahrnuje plavecký a rekreační bazén, skluzavky, tobogán o 82 metrech, chrliče, vodní hřiby, divoký kanál a vodní clonu.

V Průhonech, 537 03, Chrudim
Telefon: +420 469 638 737
E-mail: Nevyplněno
Web: http://www.sportovistechrudim.cz/cz/kryty-plavecky-bazen/

Naplánovat trasu

Krytý bazén má bezbariérový přístup, i proto se tu každý rok koná mistrovství ČR v plavání tělesně postižených. Nabídka doprovodných služeb je bohatá – výuka plavání, masáže, cvičení pro těhotné ženy, plavání kojenců a batolat, cvičení a plavání seniorů i sauna.

V okolí se lze ubytovat v několika autokempech a relaxací u vody příjemně prostřídat procházky oborami Žleby a Žehušice s bílými jeleny, černou mutací daňků a občerstvením.

  Otvírací dny Čas
Celoročně Po - Pá 6:00 - 21:00
  So + Ne 9:00 - 21:00
Červenec - Srpen Út a Čt 16:00 - 20:00

Při nepřízni počasí (a uzavírce letního koupaliště) je krytý bazén otevřen v časech řádného provozu koupaliště - tedy od 9.00 do 20.00 hod.

Tobogán - byl postaven v srpnu 2000 během rekonstrukce letního koupaliště. Je dlouhý 82,4 m a jeho důmyslná konstrukce umožňuje celosezónní provoz.

Divoký kanál

Vodní clona

Skluzavky

Vodní hřiby

Plavecké kurzy:
Kurzy pro děti ve věku 5 -10 let - Kurz probíhá v prostoru dětského bazénu, pro pokročilé je vyhrazena jedna dráha velkého bazénu. Cílem je dýchání do vody, potopení obličeje, splývání prsa + znak, prvkové plavání prsa, kraul, znak.
Kurzy pro pokročilé děti ve věku 7 - 12 let - Na první lekci cvičitelé zhodnotí dovednosti  dětí a rozhodnou o přijetí do kurzu. Cílem je zdokonalení již zvládnutých plaveckých stylů prsa, kraul, znak. Prvkové plavání prsa, kraul, znak.

Plavání v bazénu s dětmi od 6 měsíců:
Kurzy probíhají vždy v neděli od 8 do 13 hodin, děti jsou rozděleny do skupinek podle věku a pokročilosti. Věková hranice: 6 měsíců - 3 roky. Po každé lekci je možné využít sauničku v prostorách bazénu, která je vyhřátá na 65 ÷ 70°C.
Na bazénech je možnost koupě kosmetiky firem Nobilis Tilia a Weleda, dále pomůcky pro plavání, dětské plavečky, plavecké brýle, knížky pro rodiče i děti.

Cvičení těhulek ve vodě:
Vhodné pro nastávající maminky od ukončeného třetího měsíce těhotenství do porodu. Kurz probíhá v prostorách velkého bazénu 12,5 x 25 m. Cílem kurzů je psychické a fyzické uvolnění, odlehčení kloubů a příprava na klidný průběh porodu.

Cvičení a plavání seniorů:
Kurzy probíhají od září do června. Cílem kurzů je rozcvičování a uvolňování kloubů horních a dolních končetin, krční a bederní páteře, protažení celého těla a posilování pánevního dna.

Sauna patří k nejoblíbenějším zařízením z komplexu Sportovních areálů města Chrudim. Sauna Chrudim je v provozu od roku 1999 a ročně ji navštíví více než 12 000 lidí. Sauna je otevřena v období od září do června a čeká na vaši návštěvu. Sauna Chrudim nabízí prohřívárnu s kapacitou pro cca 20 lidí, zchlazovací bazének a sprchy pro důkladné očištění. V zázemí naleznete odpočívárnu, pánskou, dámskou a společnou šatnu a samozřejmě WC.

Masáže:

klasické
masáže pro těhotné
reflexní masáže chodidel
rehabilitační
sportovní
pomoc při blokádách páteře

Masáže jsou prováděny v příjemném prostředí zkušeným masérem s dlouholetou praxí v oblasti rehabilitace.



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz