Krytý plavecký bazén Na Homolce

Roentgenova, 150 00, Praha 5, Tel.: +420 257 272 016, recepce@centrumhomolka.cz
Praha 5/Sport - Praha 5




Krytý plavecký bazén Na Homolce

kryty-plavecky-bazen-na-homolce-3.jpg
Krytý plavecký bazén Na Homolce se nachází v areálu nemocnice Na Homolce a poskytuje služby veřejnosti. Ta má k dispozici 25 metrů dlouhou bazénovou dráhu, špičkovou úpravnu vody, teplotu vody kolem 28 stupňů Celsia nebo masážní plošinu. Nechybí ani lekce aqua aerobiku nebo možnost pronájmu plavecké dráhy, kterou je nutné učinit předem.
Mapa - Krytý plavecký bazén Na Homolce

Roentgenova, 150 00, Praha 5

Telefon: +420 257 272 016
E-mail: recepce@centrumhomolka.cz
Web: http://www.centrumhomolka.cz


Bazén je otevřen pro veřejnost po celou otevírací dobu, kromě hodin aqua aerobiku. Návštěvnicím našeho centra doporučujeme návštěvu bazénu a sauny odložit na dobu mimo tyto lekce, a to z důvodu nedostatečné kapacity šaten. Klientky přihlášené na lekce odbavujeme přednostně.

Do bazénu mohou děti až od 3 let věku. Děkujeme za pochopení.

  • Sociální zázemí
  • Šatny
  • Převlékárny
  • Sprchy
  • Posilovna
  • Pedikůra
  • Letní terasa
  • Zimní zahrada
  Otvírací dny Čas
Celoročně Po - Pá 7:00 - 21:00
  So + Ne 10:00 - 20:00

Z důvodu cvičení aqua aerobicu (každé pondělí, úterý, středu a pátek odpoledne od 18:00 do 19:30 a v úterý a čtvrtek od 11:05 do 12:35) je bazén pro širokou veřejnost uzavřen. 

 

  • Plavecký bazén - 25 m, teplota vody 28 °C
  • Finská sauna - Součástí sauny jsou odpočívárny a ochlazovací bazénky.

Wellness centrum

  • Pravá patentovaná solná jeskyně – z Mrtvého moře
    • 50minutový léčebný a relaxační pobyt v solné jeskyni doporučujeme jako vynikající prevenci proti onemocněním, který rovněž působí na záněty hrdla, hrtanu, nosu, chronická onemocnění, atd.
    • Jeskyně je vybavena klimatizací, šesti polohovatelnými lehátky, fleece dekami, solí z Mrtvého moře (pravidelně vyměňována), hračky pro děti a relaxační hudba

Masáže

Masáže jsou důležité zejména v dnešním uspěchaném světě, kdy je stres považován za hlavní příčinu mnoha fyzických i psychických potíží. Techniky relaxačních masáží mohou pomoci od bolesti, napětí ztuhlých a bolavých svalů, pomáhají podpořit krevní oběh, lymfatický systém a vyloučit toxické látky z organismu.

  • Klasická rekondiční masáž - uvolňuje masírované svalstvo, povzbuzuje krevní oběh. V rovině duševní má klasická masáž blahodárný vliv na nervovou soustavu a celkově pozitivně ovlivňuje psychický stav člověka. Odstraňuje únavu, stres, nespavost, bolesti hlavy, navozuje příjemné pocity a působí velmi relaxačně. Klasická masáž je prováděna na celé tělo nebo jen na vybrané části (záda, krk, šíje, horní a dolní končetiny).
  • Moxování - Pelyněk má uvolňující účinek, který působí pozitivně jednak na Vaši psychiku, ale i na zlepšení tělesného stavu, protože stimuluje právě bolestivá místa na těle.
  • Havajská masáž Lomi lomi - Oproti klasické masáži využívá masér při lomi lomi nejen dlaně, ale celá předloktí. Díky tomu se masáž stává mnohem více příjemnou a uvolňující. Rytmus masáže střídá krátké a dlouhé tahy, pomalé a rychlé pohyby a připomíná tím mořské vlny. Masáž napomáhá k odstranění únavy, prokrvuje a detoxikuje organismus a stimuluje lymfatický systém. Slouží také jako nástroj k odstranění každodenního stresu a psychických či fyzických bloků.
  • Aromaterapie - Aromamasáž se provádí stoprocentními přírodními rostlinnými oleji a silicemi. Ty se získávají z různých částí rostlin – květů, plodů, kořenů, kůry, listů, dřeva atd. Každá silice má své jedinečné vlastnosti, které využíváme podle potřeb a požadavků jednotlivých klientů. Silice vybíráme po krátkém pohovoru s klientem tak, aby pomohly odstranit fyzické i psychické potíže a masáž byla maximálně účinná. Rostlinné silice se vstřebávají do organismu kůží a prostřednictvím nosného rostlinného oleje pronikají do celého těla. Chcete-li zvýšit účinnost masáže, nesprchujte se bezprostředně po ní, ale nechte silice několik hodin na kůži působit. Po masáži je dobré hodně pít, nejlépe čistou neperlivou vodu a zvolit spíš klid a odpočinek.
  • Lávové kameny - Masáž lávovými kameny je velmi příjemný a zároveň účinný druh masáže. Přestože má velmi silný účinek, je přitom pro tělo méně náročná. Kombinuje totiž několik faktorů, které se vzájemně podporují a umožňují lepší a rychlejší regeneraci unavených svalů a kloubů. Působí na celý organismus, a to především teplem a energií vlastních kamenů. Účinky masáže horkými kameny jsou velice rozsáhlé. Základní účinek je jednoduchý, horké kameny dodávají tepelnou energii a prohřívají celé tělo, což je zejména v době podzimního a zimního klimatu zapotřebí. Tato masáž stimuluje krevní oběh, uvolňuje zatuhlé svaly i klouby, rozptyluje svalovou tenzi a tím přispívá k urychlení regenerace tkání. Účinky jsou nezanedbatelné i z hlediska kosmetického. Přírodní olej zvláční pokožku, teplo otevře póry. Blahodárným vlivem na lymfatický systém působí horké kameny i proti celulitidě. Kameny se nahřívají ve vodní lázni, ve speciální nádobě, která zajišťuje stálou teplotu. Ta se pohybuje mezi 45–55°C. Nemusíte se bát, že by vás masér spálil – kameny bere sám do rukou. Přesto je dobré s masérem komunikovat – ne každému vyhovuje stejná teplota. Většina lidí se domnívá, že masáž prováděná kamenem bolí, ale není tomu tak. Masáž je velice intenzivní, ale současně naprosto bezbolestná. Na konci masáže přichází odměna. Citlivější jedinci mohou vnímat hluboký klid a pocit vyrovnání, který vydrží v ideálním případě i několik dnů. Pocit na konci masáže lze přiblížit okamžiku, kdy se propadáme do spánku, ale zatímco při usínání onen příjemný pocit pokaždé zaspíme, v tomto případě ho můžeme naplno prožít. Po masáži je důležité nevstávat ihned z lehátka, protože masáž lávovými kameny je velmi intenzivní a člověk může být malátný. Alespoň hodinu po masáži se nedoporučuje fyzická námaha. Nutností je dostatečný přísun tekutin, nejlépe neperlivé vody nebo zeleného čaje, pro zvýšení léčivého účinku se vyhněte kávě a alkoholu.
  • Indická masáž hlavy - Tradiční indická masáž hlavy se praktikuje v Indii jako součást ájurvédského učení a je známá více než tisíc let. Ve své domovské zemi je součástí každodenního života. Je zázračným lékem na fyzické i psychické problémy lidí všech věkových kategorií. Je to technika, která představuje spojení starověké kulturní tradice s požadavky moderního způsobu života. Je vhodná pro děti, dospělé i seniory. Indická masáž hlavy působí na hlavu, krk, ramena a horní část paží. Ulevuje od napětí a každodenního stresu. Velmi problematickou partií je krční páteř, která trpí nedostatkem pohybu v kombinaci dlouhodobě strnulou polohou hlavy. Napjaté krční svaly jsou častou příčinou bolestí hlavy. Postupně dochází k bolesti zad, tlačení v očích, neostrému vidění, migréně. Na hlavě je mnoho nervových zakončení, proto je masáž hlavy vnímána jako báječný a slastný zážitek, lék na bolesti hlavy, očí a napětí ve svalech krku a ramen. Zlepšuje též kvalitu vlasů. Navodí maximální relaxaci a uvolnění.
  • Lymfatická masáž - Jedná se o masáž celého těla včetně hlavy v několika sestavách. Ruční lymfatická masáž představuje soustavu jemných speciálních hmatů, které provádíme určitým tlakem a tempem v přesně stanoveném pořadí. Nejprve se pročistí centrální lymfatické uzliny, poté uzliny regionální, podle umístění v té části těla, kterou zprůchodňujeme, a poté vypuzovacími a pumpovacími hmaty podporujeme odtok lymfy. Lymfatický systém a krevní oběh jsou dva systémy, které existují vedle sebe. Lymfatický systém ale nemá svou pumpu, tak jako je tomu u krevního oběhu, který je stimulován srdcem. Lymfa se pohybuje v lymfatických cévách a kapilárách pomocí stahování kosterních svalů při pohybu. Právě nedostatek pohybu, ochablost svalů a podkožních tkání jsou nejčastější příčinou nedostatečného odvádění lymfy a hromadění škodlivých látek – toxinů ve tkáních a kloubech.
  • Baňkování - Použití baněk mimo jiné zlepšuje krevní oběh, reguluje funkce nervového systému, rozšiřuje krevní cévy a stimuluje podkožní kapiláry. Tato metoda je velmi doporučována při revmatických potížích. Není vhodné pro těhotné ženy a lidi trpícímí cukrovkou.

 

Klasická rekondiční masáž uvolňuje masírované svalstvo, povzbuzuje krevní oběh. V rovině duševní má klasická masáž blahodárný vliv na nervovou soustavu a celkově pozitivně ovlivňuje psychický stav člověka.
Odstraňuje únavu, stres, nespavost, bolesti hlavy, navozuje příjemné pocity a působí velmi relaxačně. Klasická masáž je prováděna na celé tělo nebo jen na vybrané části (záda, krk, šíje, horní a dolní končetiny).
Moxování
Pelyněk má uvolňující účinek, který působí pozitivně jednak na Vaši psychiku, ale i na zlepšení tělesného stavu, protože stimuluje právě bolestivá místa na těle.
Havajská masáž Lomi lomi
Oproti klasické masáži využívá masér při lomi lomi nejen dlaně, ale celá předloktí. Díky tomu se masáž stává mnohem více příjemnou a uvolňující. Rytmus masáže střídá krátké a dlouhé tahy, pomalé a rychlé pohyby a připomíná tím mořské vlny.
Masáž napomáhá k odstranění únavy, prokrvuje a detoxikuje organismus a stimuluje lymfatický systém. Slouží také jako nástroj k odstranění každodenního stresu a psychických či fyzických bloků.
Aromaterapie
Aromamasáž se provádí stoprocentními přírodními rostlinnými oleji a silicemi. Ty se získávají z různých částí rostlin – květů, plodů, kořenů, kůry, listů, dřeva atd. Každá silice má své jedinečné vlastnosti, které využíváme podle potřeb a požadavků jednotlivých klientů. Silice vybíráme po krátkém pohovoru s klientem tak, aby pomohly odstranit fyzické i psychické potíže a masáž byla maximálně účinná.
Rostlinné silice se vstřebávají do organismu kůží a prostřednictvím nosného rostlinného oleje pronikají do celého těla. Chcete-li zvýšit účinnost masáže, nesprchujte se bezprostředně po ní, ale nechte silice několik hodin na kůži působit.
Po masáži je dobré hodně pít, nejlépe čistou neperlivou vodu a zvolit spíš klid a odpočinek.
Lávové kameny
Masáž lávovými kameny je velmi příjemný a zároveň účinný druh masáže. Přestože má velmi silný účinek, je přitom pro tělo méně náročná. Kombinuje totiž několik faktorů, které se vzájemně podporují a umožňují lepší a rychlejší regeneraci unavených svalů a kloubů.
Působí na celý organismus, a to především teplem a energií vlastních kamenů.
Účinky masáže horkými kameny jsou velice rozsáhlé. Základní účinek je jednoduchý, horké kameny dodávají tepelnou energii a prohřívají celé tělo, což je zejména v době podzimního a zimního klimatu zapotřebí. Tato masáž stimuluje krevní oběh, uvolňuje zatuhlé svaly i klouby, rozptyluje svalovou tenzi a tím přispívá k urychlení regenerace tkání.
Účinky jsou nezanedbatelné i z hlediska kosmetického. Přírodní olej zvláční pokožku, teplo otevře póry. Blahodárným vlivem na lymfatický systém působí horké kameny i proti celulitidě.
Jak vypadá masáž horkými kameny
Kameny se nahřívají ve vodní lázni, ve speciální nádobě, která zajišťuje stálou teplotu. Ta se pohybuje mezi 45–55°C. Nemusíte se bát, že by vás masér spálil – kameny bere sám do rukou. Přesto je dobré s masérem komunikovat – ne každému vyhovuje stejná teplota.
Většina lidí se domnívá, že masáž prováděná kamenem bolí, ale není tomu tak. Masáž je velice intenzivní, ale současně naprosto bezbolestná. Na konci masáže přichází odměna. Citlivější jedinci mohou vnímat hluboký klid a pocit vyrovnání, který vydrží v ideálním případě i několik dnů. Pocit na konci masáže lze přiblížit okamžiku, kdy se propadáme do spánku, ale zatímco při usínání onen příjemný pocit pokaždé zaspíme, v tomto případě ho můžeme naplno prožít.
Po masáži lávovými kameny
Po masáži je důležité nevstávat ihned z lehátka, protože masáž lávovými kameny je velmi intenzivní a člověk může být malátný. Alespoň hodinu po masáži se nedoporučuje fyzická námaha. Nutností je dostatečný přísun tekutin, nejlépe neperlivé vody nebo zeleného čaje, pro zvýšení léčivého účinku se vyhněte kávě a alkoholu.
Indická masáž hlavy
Tradiční indická masáž hlavy se praktikuje v Indii jako součást ájurvédského učení a je známá více než tisíc let. Ve své domovské zemi je součástí každodenního života. Je zázračným lékem na fyzické i psychické problémy lidí všech věkových kategorií. Je to technika, která představuje spojení starověké kulturní tradice s požadavky moderního způsobu života. Je vhodná pro děti, dospělé i seniory.
Účinky indické masáže hlavy
Indická masáž hlavy působí na hlavu, krk, ramena a horní část paží. Ulevuje od napětí a každodenního stresu. Velmi problematickou partií je krční páteř, která trpí nedostatkem pohybu v kombinaci dlouhodobě strnulou polohou hlavy.
Napjaté krční svaly jsou častou příčinou bolestí hlavy. Postupně dochází k bolesti zad, tlačení v očích, neostrému vidění, migréně. Na hlavě je mnoho nervových zakončení, proto je masáž hlavy vnímána jako báječný a slastný zážitek, lék na bolesti hlavy, očí a napětí ve svalech krku a ramen. Zlepšuje též kvalitu vlasů. Navodí maximální relaxaci a uvolnění.
Lymfatická masáž
Jedná se o masáž celého těla včetně hlavy v několika sestavách. Ruční lymfatická masáž představuje soustavu jemných speciálních hmatů, které provádíme určitým tlakem a tempem v přesně stanoveném pořadí.
Nejprve se pročistí centrální lymfatické uzliny, poté uzliny regionální, podle umístění v té části těla, kterou zprůchodňujeme, a poté vypuzovacími a pumpovacími hmaty podporujeme odtok lymfy.
Lymfatický systém a krevní oběh jsou dva systémy, které existují vedle sebe. Lymfatický systém ale nemá svou pumpu, tak jako je tomu u krevního oběhu, který je stimulován srdcem. Lymfa se pohybuje v lymfatických cévách a kapilárách pomocí stahování kosterních svalů při pohybu. Právě nedostatek pohybu, ochablost svalů a podkožních tkání jsou nejčastější příčinou nedostatečného odvádění lymfy a hromadění škodlivých látek – toxinů ve tkáních a kloubech.
Baňkování
Použití baněk mimo jiné zlepšuje krevní oběh, reguluje funkce nervového systému, rozšiřuje krevní cévy a stimuluje podkožní kapiláry.
Tuto metodu velmi doporučujeme při revmatických potížích.
Není vhodné pro těhotné ženy a lidi trpícímí cukrovkou.

Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz