Koupaliště Kamencové jezero

430 01, Chomutov, Tel.: +420 474 688 029, info@kamencovejezero.cz
Chomutov/Sport - Chomutov




Koupaliště Kamencové jezero

kamencove-jezero3.jpg
Kamencové jezero na severovýchodním okraji Chomutova patří k největším českým jezerům. Unikátní je velkým obsahem kamence, který zabraňuje růstu řas a sinic. I díky čistotě vody si jezero oblíbili turisté jak z Česka, tak ze zahraničí. Vyhledávané je jezero a jeho okolí i kvůli atrakcím, jako jsou potápěčské kurzy, golfový trenažér, obří trampolína, minigolf, nafukovací hrady, klouzačky a také vodní lyžování na nedalekém Velkém otvickém rybníku.
Mapa - Koupaliště Kamencové jezero

430 01, Chomutov

Telefon: +420 474 688 029
E-mail: info@kamencovejezero.cz
Web: http://www.kamencovejezero.cz


V těsné blízkosti Kamencového jezera najdete populární Wake-park na Velkém otvickém rybníku, kde si můžete vyzkoušet vodní lyžování nebo wakeboarding. Pro pokročilé sportovce je tu připravena jízda s různými překážkami. Ti, kteří upřednostňují klidnější zážitek, můžou využít služeb půjčovny loděk a šlapadel u jezera.

Přímo v areálu Kamencového jezera se můžete ubytovat v chatkách a stanech. K dispozici je tu i 250 míst pro karavany. Pokud nebudete bydlet v chatce s kuchyňkou a nebudete chtít připravovat jídlo na jednom z osmi veřejných ohnišť, můžete zajít do Golf Club Restaurantu nebo do rychlého občerstvení Skleník.

Ubytování

Občerstvení

Sociální zázemí

Sportoviště - golfový trenažér, kuželna, obří trampolína, minigolf, vodní lyžování, potápění, stolní tenis, tenisové, volejbalové, nohejbalové hřiště, plážový volejbal

Obchod se suvenýry

  Otvírací dny Čas
Květen - Září Po - Ne 9:00 - 19:00

Ponory na zkoušku a potápěčské kurzy - Seznámíte se s potápěčskou výstrojí, naučíte se techniku dýchání s přístrojem a další základní potápěčské dovednosti. Zážitek trvá přibližně 1 hodinu. Nejdříve absolvujete krátkou teorii (bezpečnostní procedury) a potom samotný ponor.

Vodní lyžování - Wake-park - Vodní vlek je v provozu na Velkém otvickém rybníku, který se nachází v bezprostřední blízkosti Kamencového jezera. Místní okruh měří 780 m! Samozřejmostí je půjčovna všeho, co k tomuto adrenalinovému sportu potřebujete. Přijďte vyzkoušet, naše obsluha vleku vám ráda poradí a pomůže.

Lodičky a šlapadla - patří mezi nejklasičtější atrakce.

Vodní horolezecká stěna vysoká 5 m

Vodní houpačky

Vodní katapulty

Vodní trampolíny

Vodní klouzačky

Kamencové jezero vzniklo podle pověsti zatopením dolu na kamenec a síru, to ale není pravda, protože podle historických zmínek vzniklo jezero mnohem dříve, než se začal těžit kamenec. První zmínky o jezeru pocházejí z roku 1466.

V roce 1894 tu byly Spolkem pro přírodní léčbu založeny lázně a později i léčebný ústav. V lázních se léčila onemocnění horních dýchacích cest, ženské nemoci, dna, anémie, revmatismus, nemoci ledvin a další. V původní lázeňské budově sídlí dnes ředitelství Podkrušnohorského zooparku Chomutov.

Budování rekreačně-sportovního areálu začalo v roce 1960.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz