Bazénové centrum Karlovy Vary

Západní, 360 01, Karlovy Vary, Tel.: +420 359 909 200, svantnerova@kvarena.cz
Karlovy Vary/Sport - Karlovy Vary




Bazénové centrum Karlovy Vary

bazenove-centrum-karlovy-vary-2.jpg
Bazénové centrum v Karlových Varech je postavené vedle Multifunkční KV Areny. Nabízí svým návštěvníkům zábavu, odpočinek a relaxaci. Je vybaveno moderní technologií a spoustou atrakcí, které potěší nejen malé, ale i velké návštěvníky. V areálu bazénového centra najdete plavecký bazén se šesti plaveckými dráhami, výukový bazén, relaxační bazén s masážními lavicemi, chrličemi vody, masážními tryskami a perličkou. Nechybí zde ani whirlpool a 58 metrů dlouhý tobogán.
Mapa - Bazénové centrum Karlovy Vary

Západní, 360 01, Karlovy Vary

Telefon: +420 359 909 200
E-mail: svantnerova@kvarena.cz
Web: http://kvarena.cz/cz/bazen-kv-areny-karlovy-vary


Řešení a technické vybavení umožňuje využití centra pro handicapované.

Součástí areálu je sauna, Relax Club a Café Bar.

Bazénové centrum také organizuje kurzy plavání. Plavecká škola je v režii plavčíků Bazénového centra. Plavecké kurzy jsou pro děti z mateřských škol, základních a středních škol a také pro veřejnost. 

Před bazénovým centrem je nové parkoviště s kapacitou 182 stání osobních vozidel, vč. stání pro invalidní osoby. Kapacita bazénového centra je asi 220 lidí.

 

Šatny - šatní skřínky s čipovými zámky pro veřejnost, skupinové, samostatné šatny pro invalidy

Sociální zázemí

Parkoviště

Občerstvení

Plavecká škola

Fitness studio

  Otvírací dny Čas
Celoročně Po + Út 9:00 - 21:00
  St

7:00 - 15:30

17:00 - 21:00

  Čt - Ne 9:00 - 21:00

Z důvodu plánované technologické odstávky bude ve dnech 14.7. - 27.7.2014 celý komplex bazénového centra u KV Areny mimo provoz.

Plavecký bazén - hlavní - 25 m, hloubka 1,2 až 2,8 m
6 plaveckých drah o šířce 2,3 m
skokanské bloky

Výukový bazén - 5,6 x 7 m, hloubka 0,5 až 0,8 m

Relaxační bazén - 5 x 25 m, hloubka 1,2 až 1,3 m
Masážní trubková podvodní lavice a lehátko
Chrliče vody
Masážní stěnové a dnové trysky pro podvodní masáž těla a nohou
Perlička

Whirlpool - průměr 4,5 m, hloubka 1 m

Tobogán - délka cca 58 m, umožňuje jízdu na „pneumatikách“

Sauna

Infrasauna

Parní sauna

Součástí prostoru sauny je potírna, ochlazovací bazének a odpočívárna.

Relax klub

Masáže - pro pohodu Vašeho těla i duše. Masáže jsou považovány za jeden z vůbec nejstarších léčebných prostředků užívaných již po tisíciletí k odstranění bolesti, nastolení dobré nálady k zotavení svalstva. Představují tedy vhodné obohacení péče o lidské tělo a jeho zdraví.

Aromatická a relaxační masáž - Výborná masáž, která působením rostlinných silic svou bilogickou aktivitou ovlivňuje organismus. Silice pronikají do těla inhalací a přes pokožku. K aromaterapii se používají rostlinné oleje, do kterých se přidávají aromatické esence. Aroma masáž zahrnuje ošetření od hlavy až po prsty u nohou. Probíhá při příjemné tiché relaxační hudbě.

Medová masáž - Tato masáž je stará ukrajinská detoxikační metoda. Během medové masáže působí léčivá síla včelího medu pokožkou přímo na organismus. Masáží medem se tělo zbavuje škodlivin a zároveň jsou do těla vpravovány účinné látky z medu.

Na záda je rozetřena vrstva teplého medu. Speciálnímy hmaty se dodržuje tok lymfy. Provádí se při stresu, chronických onemocnění, detoxikaci, vyčerpání organismu. Nepoužívá se v těhotenství, u malých dětí, při tumorech, kožních infekcích a u alergiků.

Relaxační masáž - Naučme se mít čas sami pro sebe. Naučme se relaxovat. Relaxační masáž pro potěšení svého "já" přináší pocit pohody a psychikcého uvolnění. Masáže jsou zaměřeny na zklidnění a celkové povzbuzení organismu. Tato masáž je jedním ze způsobů, jak dosáhnout uvolnění a osvobozující harmonii těla a duše. Pravidelná relaxační masáž zlepšuje fyzickou a psychickou kondici. Zbavuje napětí a navrací sílu, což je velmi dobrý způsobo zvládání stresu. Odpoutání mysli a těla nikdy nebylo snažší, tak proč si tuto slast odpírat.

Talasoterapie - zdraví a krása z hlubin moře. Talasoterapie je založena na využití mořské vody, klimatu, řas, bahna a minerálních solí k léčbě, regeneraci a relaxaci organismu. Je jednou z nejúčinějších metod k omlazení duše i těla a odbourání stresu. Z mořských řas se vyrábí přípravky proti celulitidě, ochabující pokožce, na detoxikaci, na formování postavy. Působí učinně proti ukládání tuků do tukových tkání, napomáhají vyhlazení a zpevnění pokožky. Mořské řasy jsou velmi dobrým přírodním antibiotikem, osvědčují se i při ošetření aknózní pokožky. Používané přípravky neobsahují parabeny, syntetická barviva, a ani geneticky modifikované suroviny. Jsou vhodná pro alergiky a při kožních obtížích.

Anticelulitická masáž - Mízní systém je důležitou součásní imunitního systému. Otoky, zduření, a bolestivost lymfatických uzlin, únava a vyčerpanost jsou projevy zatížení našeho lymfatického systému. Lymfodrenáž pomáhá odplavovat z organismu odpadní látky, choroboplodné zárodky a toxické látky. Anticelulitická masáž je nejen léčebná metoda. Má také pozitivní účinky na kůži a podkoží. Lehký tlakem, speciálními hmaty s pomalou frekvencí odtéká lymfa do sběrných uzlin. Odtud se míza vyplavuje do krevního oběhu a přes játra a ledviny se vylučuje z těla ven.

Reflexní terapie chodidel - Pro většinu lidí je přjemná masáž chodidel - jedné z nejcitlivějších částí těla. Masáž celého chodidla je prospěšná a relaxační, ale specifičtější metodu, jak diagnostikovat problémy a stimulovat zdraví v celém těle nabízí právě reflexologie. Je založená na zásadě, že tělo lze rozdělit do deseti vertikálních zón, z nichž každá odpovídá určitému místu na chodidle. Chodidla jsou v podstatě tedy mapou těla. Citlivé místo na chodidlo indikuje problém v odpovídajícím tělesném orgánu. Masáží správného místa lze řadu zdravotních nedostatků omezit. Kromě prevence pomáhá řešit akutní i chronické problémy. Použít ji lze také jako doplněk léčby nebo urychlení rekonvalencence. Využívá se při migrénách, bolestech zad a kloubů, ischiasu, skolióze páteře, alergiích.

Čokoládová terapie - Čokoterapie - Perla mezi masážemi a zkrášlujícími procedurami. Čokoterapie je výborná na vyhlazení a zkrášlení pokožky, celulitidy, navození dobré nálady, odplavení toxinů a uvolnění ztuhlých svalů. Čokoláda dokáže stimulovat v mozku tvorbu dopadminu a uvolňovat endorfiny a serotonin. (Hormony štěstí, které se uvolňují do mozku a způsobují dobrou náladu, pocity štěstí, tlumí bolest, ovlivňují výdej některých hormonů, vyplavují se při stresu a svalové zátěži.) Díky čokoládové masáži a zábalu tělo přes pokožku vstřebává vitaminy, aminokyseliny, mineláry, antioxydanty. Má příznivý vliv na činnost srdce a detoxitaci, odplavení nežádoucích a toxických látek. Již před 2 000 lety se vědělo, že čokoláda dodává tělu pocit dobré nálady, a výrazně omlazuje pokožku. Čokoládová terapie obsahuje hydrataci pokožky, kávový peeling, masáž čokoládou a čokoládový zábal. Není vhodná pro osoby s křečovými žilami a při těhotenství.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz