Krytý plavecký bazén Domažlice

Palackého, 344 01, Domažlice, Tel.: +420 379 724 411, bazen.ubytovna@pb.mesto-domazlice.cz
Domažlice/Sport - Domažlice




Krytý plavecký bazén Domažlice

kryty-plavecky-bazen-domazlice-3.jpg
Krytý plavecký bazén se nachází na jižním okraji města Domažlice. Bazén je 25 metrů dlouhý a má šest plaveckých drah. Dále tu je dětský výukový bazén se skluzavkou a dětské brouzdaliště. V areálu plaveckého bazénu také najdete posilovnu, solárium a saunu. Plavecký bazén je otevřen pro veřejnost, ale pořádá také mnoho plaveckých kurzů, aqua aerobic a cvičení pro těhotné.

Součástí plaveckého bazénu je ubytovna. Pokoje jsou i vícelůžkové a vše je nově vybavené.  K dispozici jsou i společné sprchy, sociální zařízení, televizor, vařič a lednice. WI-FI je k dispozici zdarma. 

  Otvírací dny Čas
Září - Červen Po - Pá 9:00 - 21:00
  So + Ne 13:00 - 21:00
Srpen Po - Ne 13:00 - 21:00

V červenci 2014 je bazén z technických důvodů pro veřejnost zcela uzavřen.

  • Plavecký bazén - 25 m, 6 drah
  • Dětský výukový bazén
    • Skluzavka
    • Vodní hřib
  • Finská sauna
  • Pára

Plavecká škola

  • Plavecké kurzy pro děti, kojence a batolata - Seznamování a zvykání si na vodu, prohloubení pouta mezi dítětem a rodičem, abeceda potápění, výuka základních plaveckých dovedností se spoustou her a říkanek.
  • Plavání dětí od 6. měsíců do 2,5 let - V tomto kurzu se učí maminky (tatínkové či prarodiče) rozvíjet přirozený a kladný vztah dětí k vodě. Pokud se dostatečně nerozvíjí, postupně zaniká a okolo šestého až osmého měsíce věku mizí úplně. Děti se zde nenaučí plavat (prsa, kraul …), ale spíše jde o vznášení na zádíčkách a splývání na bříšku. Zároveň jsou používány rozmanité a barevné pomůcky, aby se dětem ve vodě líbilo. Děti se dále učí do vody skákat (ze sedu, ze stoje, po hlavě), padat, potápět a orientovat se pod vodou. Vše je především hra rodičů s dětmi ve vodě, kde se vytváří pevné vazby mezi děťátkem a rodičem. Děti si zvykají na kolektiv vrstevníků. Pobyt ve vodě příjemně unavuje a podporuje chuť k jídlu. Děti jsou klidnější, pohybově zdatnější a otužilejší.
  • Plavání dětí 6 – 10 let – Zdokonalovací kurz - Výuka tohoto kurzu je podmíněna znalostí splývání na prsa a na znak. Plaveckým způsobem prsa v základním provedení a základní průpravou znak a kraula. Výuka probíhá ve velkém bazénu a navazuje na plavání dětí ve veku 5 – 7 let. V kurzu bude dítě nejen plavat, ale také skákat, lovit předměty, poznávat nové hry a mnoho dalších zajímavostí. Kurz má zlepšit celkovou kondici dítěte a zdokonalit se v plaveckých způsobech.
  • Výuka plavání dospělých - Kurz nabízí diskrétní prostředí bez účasti veřejnosti, individuální výuku, citlivý přístup a časové rozložení kurzu dle dohody s klientem.
  • Veselé plavání pro děti ve věku 5-7 let- Účast dítěte v tomto kurzu je podmíněna znalostí splývání na prsa a na znak a plaveckým způsobem prsa v základním provedením. Navazuje na plavání dětí ve věku 4-6 let. Výuka probíhá ve velkém bazénu. Celý kurz je nejenom o plavání, ale i o spoustě dalších vodních i podvodních hrátek. Kotouly, přemety do vody, šplhání pod vodou, lovení potápníků, přebíhání po vodě, míčové hry…. Obsahově má kurz za cíl co nejširší zvládnutí vodního prostředí při jakékoliv situaci.
  • Plavání dětí 4 - 6 let- Tento kurz plavání je určen pro děti, které buď neumí plavat vůbec nebo se jen částečně položí na vodu. Je vhodný i pro děti bázlivé či nepříliš fyzicky zdatné. Hodiny probíhají bez účasti rodičů. Výuka je vedena citlivě s ohledem na věk a pohybové možnosti dětí, při nácviku je upřednostňována metoda hrou s širokým využitím plaveckých a nadlehčovacích pomůcek. Děti v tomto věku ještě nemají dostatečné silové a vytrvalostní schopnosti a možnost koordinovat svoje pohyby mají omezené a ani je nebaví strohé nacvičování, proto učení probíhá pomocí hry a to zejména hry napodobivé a hry s drobným pohybovým úkolem.
  • Plavání dětí s rodiči 2 - 3 roky - Prvotním úkolem tohoto kurzu je prožitkovost programu a upevnění vzájemných vztahů mezi rodičem a dítětem. V hodinách plavání dětí s rodiči je důležitá spolupráce mezi rodičem a dítětem a také jejich vzájemná důvěra. Kurz se skládá z 12-ti lekcí, každá lekce má 30 minut, děti jsou rozděleny do skupin dle věku. Hodina je vedena v mírném tempu tak, aby se děti naučily samostatně pohybovat ve vodě a byly schopny některé úkoly zvládat samy.
  • Plavání těhotných
  • Aqua aerobic

 


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz