Relaxační centrum Žďár nad Sázavou

Švermova, 591 01, Žďár nad Sázavou, Tel.: +420 728 239 648, vanko@sportispo.cz
Žďár nad Sázavou/Sport - Žďár nad Sázavou




Relaxační centrum Žďár nad Sázavou

relax-centrum-zdar-nad-sazavou6.jpg
Relaxační centrum se nachází ve Švermově ulici ve Žďáru nad Sázavou. Relaxační centrum nabízí plavecký 25 metrový bazén s pěti plaveckými dráhami, dětské bazénky s vodním hřibem a vodní skluzavkou, cvičný bazén, relaxační zábavný bazén s proudovým kanálem, lezeckou stěnou, masážními lavicemi, masážními lehátky a tobogán. Návštěvníci mohou dále využít wellness se saunami, solnou jeskyni a občerstvení.
Mapa - Relaxační centrum Žďár nad Sázavou

Švermova, 591 01, Žďár nad Sázavou

Telefon: +420 728 239 648
E-mail: vanko@sportispo.cz
Web: http://www.bazen-zdar.cz


Výstavba relaxačního centra začala v lednu 2011. Dokončena byla na podzim v roce 2012. U vstupu je umístěn bufet včetně posezení a sociálního zařízení a recepce s turnikety.

V šatnové části je 263 skříněk a 6 skříněk pro maminky s malými dětmi.

Součástí plavecké haly je plavecký bazén, dva dětské bazény brouzdaliště a cvičný bazén, zábavně relaxační bazén s proudovým kanálem, lezeckou stěnou, osmi masážními lavicemi a čtyřmi lehátky a stometrový tobogán.

Ve wellness je parní komora, dvě suché sauny, Kneippova lázeň, ochlazovací vana či sprchy, odpočívárna, solná jeskyně a masérské služby.

V letních měsících je k dispozici také malý venkovní bazén se skluzavkou a vodním hřibem. Nechybí ani opalovací louka.   

Šatny

Toalety

Kabinky

Převlékárny

Občerstvení

Wellness centrum

Kurz plavání pro rodiče s dětmi od 6 měsíců do 12 let

    Otvírací dny Čas
Krytý areál Celoročně Po - Ne 10:00 - 19:45
Venkovní bazén Červen - Srpen Po - Ne 10:00 - 19:00

Vnitřní areál

Plavecký bazén - 25 m
5 plaveckých drah)

Tři dětské bazénky
Vodní hřib
Vodní skluzavka

Cvičný bazén

Relaxační zábavný bazén
Proudový kanál
Lezecká stěna
Masážní lavice
Masážní lehátka
Tobogán - 100 metrů dlouhý
Houpací bazén

Venkovní areál

Venkovní bazén - 11 x 6 m
Skluzavka
Vodní hřib

Sauna

Aromatická parní sauna - maximálně pro 8 osob - parní sauna má pozitivní účinky na dýchací cesty, podporuje elasticitu pokožky a uvolnění svalstva, pomáhá odstraňovat toxické látky z těla a zmenšuje otoky při nadváze
teplota vzduchu 43-45 °C
vlhkost vzduchu až 100 %
doporučená délka pobytu je 10-15 minut

Suchá sauna - pro 7 a 10 osob - suchá saunapůsobí blahodárně na uvolnění psychického napětí, podporuje zlepšení imunitního systému a celkovou regeneraci, pomáhá odstraňovat toxické látky z těla a příznivý účinek se projevuje prokrvením kůže a svalstva
teplota vzduchu 85 – 100 °C
vlhkost vzduchu do 15 %
doporučená délka pobytu 8-10 minut

Solná jeskyně

Pobyt v solné jeskyni působí příznivě při léčení dýchacích a kožních potíží, neurózy, stresu a dalších zdravotních problémů. Procedury probíhají při teplotě 22 stupňů, v tlumeném osvětlení a při relaxační hudbě. Návštěvníci leží na pohodlných polohovatelných lehátkách. Malé děti si mohou během pobytu hrát.

Wellness centrum

Kneippova lázeň - jedná se o vodoléčbu s využitím střídavého působení teplé a studené vody, která podporuje tkáňový metabolismus, působí blahodárně při bolestech hlavy, syndromu chladných nohou, u počínajících zánětů žil a při uvolnění kotníků a kloubů nohou, studená vody energii odnímá a teplá voda energii předává, následkem je dráždění termoreceptorů, které se projevuje pocitem uvolnění
teplota teplé vody 35-42 °C
teplota studené vody 10-15 °C
doporučená délka pobytu 3-5 minut

Masáže

Masáže jsou považovány za nejstarší a nejpřirozenější způsob léčby. Jsou velmi příjemnou metodou, jak zlepšit celkový stav organismu. Výsledkem je vždy úleva a uvolnění. Mezi účinky masáží zejména patří odbourání stresu, regenerace svalstva a tkání, úleva od bolesti zad a krční páteře, uvolnění ztuhlého svalstva, zmírnění bolesti hlavy, zlepšení krevního a lymfatického oběhu, který zajišťuje regeneraci a obranyschopnost organismu. Samozřejmostí je velmi příjemný zážitek dokonalé relaxace.

Klasické regenerační a rekondiční masáže - jsou výborné na uvolnění celého těla, mají léčebné i preventivní účinky. Při masáži se zvyšuje prokrvení kůže, ve svalech i ve vnitřních orgánech, čímž dochází k uvolnění bolestivých míst a zlepšení celkového zdravotního stavu. Klasická masáž má pozitivní vliv na funkci metabolismu, pomáhá detoxikovat organismus, urychluje rekonvalescenci po úrazech a operacích. Masáž ve spojení s příjemnou hudbou, vůní aromatických olejů a svíček pomáhá uvolnit napětí a stres, zlepšuje se koncentrace, spánek i celková výkonnost organismu.
Masáže šíje
Masáže zad
Masáže dolních končetin
Masáže horních končetin
Celková masáž těla

Lávové kameny (Hot stones) - Masáž lávovými kameny je jednou z nejlepších terapií na celkovou relaxaci a regeneraci organismu. Provádí se za pomoci speciálních masážních hmatů, teplých lávových kamenů a aromatického oleje. Kombinace tepla, dotyku a vůně ji řadí právem mezi královny masáží a pro klienta se stává nezapomenutelným zážitkem. Masáž lávovými kameny má vysoký terapeutický a relaxační účinek. Stimuluje krevní oběh a lymfatický systém, hluboce relaxuje a harmonizuje, prohřívá celé tělo a pomáhá detoxikaci organismu.

Baňkování (vakuová masáž) - Baňkování je metoda tradiční čínské medicíny. Léčebně působí zejména na pohybový systém - uvolňuje svalstvo, pomáhá od bolesti, zlepšuje prokrvení. Baňková terapie přináší pomoc a úlevu při bolestech zad, hlavy, nespavosti, psychického napětí a dalších problémech, dodává energii a současně má i významné detoxikační účinky, pro které se tato metoda nejvíce využívá. V baňce přiložené na kůži se vytváří podtlak a dochází tak k výraznému překrvení v místě přisátí a tím ke zrychlení hemodynamiky a zacílení ozdravného působení, které má vliv na celé tělo. Po aplikaci baněk zůstavají dočasně barevné změny na kůži, které však nejpozději do týdne samy vymizí.

Lymfatické masáže (manuální lymfodrenáž) - Manuální lymfodrenáž je speciální hmatová technika zaměřená na lymfatický systém kůže a podkoží - tzv. povrchový mízní systém. Posiluje vstřebávací a transportní funkci mízního systému podporou lymfomotoriky, kontrakčních schopností lymfatických cév. Jde o zcela odlišnou techniku oproti klasické masáži, která řeší jinou problematiku a je zaměřená na ovlivnění hlouběji uložených struktur (svalů, šlach a fascií), působí větší silou a zvyšuje prokrvení. Manuální lymfodrenáž se provádí malým tlakem, pomalým tempem, a jemnými hmaty, které jsou velmi příjemné. Nemůže způsobit žádná bolestivé pocity. Nesmí zvýšit prokrvení ošetřovaných partií. Nepoužívají se při ní žádné emulze ani oleje. Postup drenáže je nutno dobře znát a bezpodmínečně respektovat. Předpokladem smysluplného a bezpečného provádění této metody je znalost anatomie a funkce lymfatického systému, zejména stavby lymfatických cév, průběh lymfatického řečiště a uložení lymfatických uzlin. Manuální lymfodrenáž podporuje základní funkce lymfatického systému. Cirkulace lymfy má zásadní význam v utváření a udržování stálého a zdravého vnitřního prostředí organismu.

 




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz