Plavecký stadion Olomouc

Legionářská, 779 00, Olomouc, Tel.: +420 585 427 208, info@olterm.cz
Olomouc/Sport - Olomouc




Plavecký stadion Olomouc

plavecky-stadion-olomouc2.jpg
Plavecký stadion se nachází v Legionářské ulici v Olomouci. Stadion nabízí celoroční koupání. Přes léto je zde k dispozici modernizovaný venkovní areál s bazénem dlouhým 50 metrů, dětským brouzdalištěm, skluzavkou, vodním hadem a mnoha dalšími atrakcemi. Opalovat se můžete na jednom z 200 lehátek, které tu pro vás jsou k dispozici. Krytý bazén je vybavený řadou doplňkových vodních radostí. Stravování je možné v přilehlé restauraci.
Mapa - Plavecký stadion Olomouc

Legionářská, 779 00, Olomouc

Telefon: +420 585 427 208
E-mail: info@olterm.cz
Web: http://www.olterm.cz/plavecky-bazen


Krytý hlavní bazén o rozměrech 50 x 20 metrů a největší hloubce 5 metrů končí na hlubší straně skokanským prknem a věží. Skoky povoluje pouze plavčík, který rozhoduje, zda počet plavců dovoluje uzavřít část vodní plochy pod nimi. Dětský bazén o ploše 35 m² je hluboký 40 až 90 cm a teplota jeho vody je 32 °C. Vstup je povolen dětem od tří let.

Z venkovních atrakcí připomeňme ještě 77 metrů dlouhý tobogán s uzavřeným tubusem a vodní plochu pro nejmenší s teplotou 28 až 30 °C.

Ve vaně whirpool pro několik osob je 12 hydromasážních a 80 vzduchových trysek, sauna má dvě potírny pro 12 a 26 osob a parní kabinu s teplotou páry kolem 45 °C.

    Otvírací dny Čas
Krytý bazén Leden - Červen Po - Pá 6:00 - 21:00
    So + Ne 9:00 - 21:00
  Červenec - Srpen Po - Ne 9:00 - 20:00
  Září - Prosinec Po - Pá 6:00 - 21:00
    So + Ne 9:00 - 21:00
Letní bazén Červen - Srpen Po - Ne 9:00 - 20:00

Krytý bazén - 50 x 20 m

Skluzavky

Whirlpool

Tobogán - 77 m dlouhý

Dětský krytý bazén

Dvojskluzavka

Vodní hříbek

Venkovní bazén - 50 x 20 m

Venkovní dětský bazén - 15 x 12 m

Sauna

Sauna má dvě potírny. Kapacita potíren je 12 a 23 osob. Každá potírna je vybavena celonerezovými  elektrickými kamny  o výkonu 20 a 26 kW s lávovými, popř. žulovými kameny. Sedy v potírnách jsou zhotoveny z africké vrby Abachi.

Součástí sauny je:

recepce s 30 skříňkami pro úschovu osobních věcí
posezení a občerstvení s chlazenými nápoji (na vyžádání u obsluhy sauny)
dvě toalety, dva pisoáry, dvě umyvadla, čtyři očistné sprchy, dvě ochlazovací sprchy s dešťovými růžicemi o průměru 30 cm
odpočívárna s LCD TV, plastová lehátka, deky
venkovní ochlazovací bazének o ploše cca. 10m2, dřevěné posezení, nerez ribstoly,  plastová lehátka

Parní kabiny

Parní kabiny jsou umístěny pod krytým bazénem na přístupu z šaten mužů i žen ke krytému bazénu. Podlaha i stěny jsou obloženy keramickými dlaždicemi a obkladačkami. Teplota páry je cca. 45 °C. Pára se vyvíjí v parních generátorech typu TYLO.

Plavání pro zdraví a kondici pro zájemce od 10 let

Je určeno zájemcům ve věku od 10 let do cca 16 let, kterým jejich zdravotní stav umožňuje pravidelnou pohybovou aktivitu ve vodě (plavání, cvičení), kteří umí plavat (ovládají min. 2 plavecké způsoby, kterými uplavou alespoň 50m), chtějí si zdokonalit technické provedení stávajících plaveckých způsobů a dalších plaveckých dovedností (případně se naučit nové) a chtějí si navýšit kondici a zlepšit držení těla prostřednictvím plavání.

Plavecký výcvik pro dospělé neplavce

Je určen všem osobám starším 18 let, které neumí vůbec plavat, mají strach z vody nebo mají ostych přiznat, že neumí v dospělém věku plavat. Nezvládají zatím ani základní plavecké dovednosti (dýchání do vody, skok do vody, splývání, atp.), ale chtějí se je naučit, chtějí pokračovat v nácviku dalších plaveckých dovedností a nakonec se naučit plavat. Plavat umí, ale jejich plavecké způsoby (nebo zpravidla jen plavecký způsob prsa) jsou technicky velmi nedokonalé. V kombinaci s nízkou kondicí pak zvládnou plavání jen na krátké vzdálenosti. Zpravidla plavou vždy jen u okraje bazénu nebo tam, kde dosáhnou nohama na dno. Tito zájemci chtějí zdokonalit svoje stávající dovednosti, rozšířit je a zlepšit svoji kondici. Plavání probíhá v hloubce 140cm, zákazník běžného vzrůstu dosáhne na dno.

Kondiční plavání pod vedením trenéra

Je určeno všem zdravým osobám starším 18 let, které umí plavat (ovládají minimálně 2 plavecké způsoby, kterými uplavou alespoň 100m), chtějí si zdokonalit technické provedení stávajících plaveckých způsobů a dalších plaveckých dovedností (případně se naučit nové) a chtějí si navýšit kondici prostřednictvím plavání.

Aquaerobic

Aquaerobic je specifickou formou aerobicu – fitness aktivity, která je provozovaná ve vodě. Od klasického „suchozemského“ cvičení se liší tím, že cvičící nepřekonává gravitaci ale vztlakovou sílu vody. Jedná se o typ kondičního cvičení s hudebním doprovodem a pod vedením kvalifikované cvičitelky. Lekce se skládá z jednoduchých prvků, které však nejsou sestavovány do sestav nebo choreografií. Celá lekce může probíhat buď v hluboké vodě, kdy cvičící nedosáhne na dno a během cvičení má nadlehčovací pás nebo v mělké vodě, která dosahuje maximálně po ramena.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz