Aquapark Olomouc

Kafkova, 783 01, Olomouc, Tel.: +420 588 517 770, info@aqua-olomouc.cz
Olomouc/Sport - Olomouc


Popis místa
Olomoucký aquapark se nachází v těsné blízkosti Obchodního a zábavního parku Haná. V moderním aquaparku najdete relaxační i adrenalinové atrakce, solária, restaurace, dětský koutek nebo možnost zajít na masáž. Mezi atrakcemi najdete například 123 metrů dlouhý tobogán nebo špičkovou skluzavku Superbowl. V areálu je i hřiště na plážový volejbal.

Kafkova, 783 01, Olomouc
Telefon: +420 588 517 770
E-mail: info@aqua-olomouc.cz
Web: http://www.aqua-olomouc.cz

Naplánovat trasu

V aquaparku dále najdete i nerezovou bazénovou vanu a celou řadu atrakcí, mezi nimi například lehátko a lavici se vzduchovou masáží, vodní chrlič, vodní dělo, proudový kanál, masážní trysky, protiproudy, širokou skluzavku, tobogán nebo skluzavku s trychtýřem Superbowl.

Délka bazénu je 55,1 metrů a šířka je 20,84 metrů. Maximální hloubka je pak 1,96 metrů.

Kromě vodních radovánek nabízí letní aquapark i suchozemské atrakce:

  • Venkovní dětské hřiště

horolezecká stěna, doporučený věk 6-14 let
lanová pyramida, přístupná od 6 let
kolotoč – ptačí hnízdo, přístupný od 3 let
tampová houpačka, přístupná od 4 let

  • Beach volejbalové hřiště

dvě hřiště s písčitým podkladem pro beach volejbal a další plážové sporty

VNITŘNÍ AREÁL Otevírací dny Čas
Celoročně Po - Ne, svátky 9:00 - 21:00
LETNÍ AQUAPARK
Otevírací dny Čas
Červen Po - Ne 10:00 - 18:00
Červenec - Srpen Po - Ne 9:00 - 19:00

VNITŘNÍ AREÁL

  • Rekreační bazén s výplavovým bazénem – teplota vody 28°C
  • Žlutý tobogán

Tobogán je možné sjíždět na modrých pneumatikách nebo bez pneumatiky. Tobogán je přístupný dětem od 10 let. Mladší děti pouze v doprovodu rodičů bez pneumatiky.
Délka skluzavky: 123,2 m
Stupeň obtížnosti: lehká

  • Spacebowl

Turbo skluzavka s trychtýřem. Spacebowl je přístupný dětem od 12 let.
Délka skluzavky (bez výjezdu): 29,22 m + trychtýřová skluzavka
Stupeň obtížnosti: těžká

  • Skluzavka

Vodní skluzavka o šířce 2,5 m s dojezdem do bazénu pro neplavce.
Délka skluzavky: 5,21m
Stupeň obtížnosti: lehká

  • Dětský bazén – teplota vody 31°C

Proveden nerezově s protiskluzovou úpravou. Je řešen mimoúrovňově se spojovací skluzavkou. Maximální hloubka bazénu je 0,3 m.
Atrakce dětského bazénu: vodní trysky, chrlič, spojovací skluzavka a vodopád.

LETNÍ AQUAPARK

  • Venkovní bazén

Maximální délka: 29,50 m
Maximální šířka: 24,40 m
Maximální hloubka bazénu: 1,50 m
Víceúčelový bazén disponuje těmito atrakcemi: chrlič, vodní stěna, vodní trampolína. Do vlastního bazénového tělesa je zaústěna široká žlutá skluzavka a modrý tobogán.

  • Modrý tobogán

Délka skluzavky: 116,99 m

  • Žlutá vodní skluzavka – AQUAWIDE 3m

Délka skluzavky:     11, 58 m   

  • Dětský bazén

Maximální hloubka bazénu je 0,3 m.
Dětský bazén je v nerezovém provedení se samonosnými stěnami a dnem, které je opatřeno protiskluzovou úpravou.
Atrakce dětského bazénu: vodní ježek, spojovací skluzavka, vodní pumpa.

Dětský bazén

Předplavecká výuka pro MŠ

Kurzy plavání pro děti ve věku 3-7 let

Animační program – Vodní svět

Rehabilitační a kondiční program v Aquaparku Olomouc

RELAXAČNÍ ZÓNA

  • Tepidárium

Suchá prohřívárna neboli teplá lázeň, která má efekt sálavého tepla, jenž je zajištěn tepelným zářením z vyhřívaných stěn, podlahy a lavic vnitřního prostoru,
teplotou vzduchu kolem 40°-50°C a při relativní vlhkosti 20% je určeno pro klienty, kterým nevyhovuje vysoká teplota například při klasickém saunování,
pobyt v tepidariu je doporučován pro preventivní užití a je současně povzbudivý pro imunitní systém, aniž by se zatěžoval krevní oběh,
k dosažení příjemného odpočinku napomáhá svěží aroma.

  • Parní lázeň

Je zde maximální vlhkost vzduchu při teplotě kolem 40° C,
v parní lázni se sice potíte, ale vlhkost vzduchu znemožňuje, aby se pot odpařoval (jako je to v sauně), tudíž se tělo neochlazuje,
má blahodárný účinek na naše zdraví.

  • Sauna

Kapacita sauny je 15 - 20 osob, venkovní whirpool a odpočívárna k dispozici.

  • Solárium
  • Masáže: Masáž lávovými kameny, Baňkování, Reflexní masáž nohou, Havajská masáž LOMI - LOMI, Klasické regenerační a relaxační masáže

MASÁŽE

Nechte se hýčkat a dopřejte si alespoň chvíli klidu, odpočinku a uvolnění. Naším přáním je, abyste odcházeli zdravější a plni energie.

Masáže je nutné objednat alespoň 2 dny předem, tel. viz kontakty

 

  • Masáž lávovými kameny

Jedná se o velmi příjemnou relaxační a hřejivou masáž,která spolehlivě zbaví tělo chronické únavy a nabije ho energií. Před použitím jsou kameny nahřívány ve speciální vodní lázni na teplotu okolo 40 – 55° Celsia.

  • Baňkování

Baňkování je prastará léčebná metoda, která je velmi účinná a efektivní. Tato masáž se provádí vleže, na pohodlném lehátku. Baňkovat lze celé tělo, dokonce i klouby a páteř. Terapeutka používá skleněné baňky, ve kterých se vytváří podtlak.

  • Reflexní masáž nohou

Reflexologie je velmi oblíbená, účinná a šetrná metoda, která aktivuje přirozené léčebné síly organismu a přispívá k obnovení tělesné a duševní rovnováhy.
Základy reflexní terapie vycházejí ze známého poznatku, že na všech zakončeních lidského těla existují reflexní plošky, odpovídající příslušným orgánům nebo oblastem těla.

  • Havajská masáž LOMI - LOMI

Havajská masáž je označována za „perlu“ mezi masážemi. Zaměřuje se na fyzickou, psychickou a duševní pohodu. V Havajské masáži se celé tělo nejen dlaní a prsty, ale hlavně celým předloktím a lokty terapeuta.
Stimuluje krevní oběh a lymfatický systém, hluboce relaxuje a harmonizuje, odstraňuje svalovou bolest, únavu a napětí, uvolňuje kloubové spojení a pomáhá detoxikaci organizmu.

  • Klasické regenerační a relaxační masáže

Užívají se pro uvolnění svalů a jako prevence bolestí pohybového aparátu,napomáhají při regeneraci sil a odstraňují únavu, přispívají k lepší regeneraci svalového aparátu, brání zkracování svalů a zvyšují jejich elascitu

  • Čokoládová masáž

Zážitková masáž. Zlepšuje mikrocirkulaci v místě použití, čímž podporuje přísun výživných látek a odplavování toxinů. Pokožku zjemňuje, zvláčňuje a zanechává zářivou a svěží. Čokoládová vůně navozuje příjemné požitky a napomáhá celkovému uvolnění a relaxaci. (Není vhodná pro osoby trpící křečovými žílami a při těhotenství.)

  • TĚLOVÉ ZÁBALY

Tělový zábal je druh ošetření, který využívá především blahodárné účinky nanášených prostředků umocněných zabalením. Každý tělový zábal prokrvuje, regeneruje, napomáhá při formování postavy, odvádí přebytečnou vodu z tkání, zlepšuje vzhled i psychiku. Jedná se o zdravý způsob regenerace.
Ideální je absolvovat 7 - 10 návštěv, první týden 2 - 3×, následně 1× týdně,
po úspěšné kúře doporučujeme návštěvy 1× měsíčně pro udržení výsledku

  • Zábal Lympha kofein

Blahodárně působí na oteklé a unavené nohy a po namáhavém fyzickém výkonu. Osvěžuje, lokálně stimuluje krevní oběh, podporuje tok lymfázních tekutin a napomáhá odtoku zplodin látkové výměny. Obsažený kofein působí proti ukládání tuků do tukových buněk, čímž pozitivně ovlivňuje nežádoucí projevy celulitidy.

  • Skořicový zábal

Zlepšuje buněčný metabolismus, pomáhá k odstranění celulitidy, podporuje krevní oběh, napomáhá k detoxikaci (stimuluje odvod toxických látek z těla). Skořicové zábaly působí nejen léčebně, ale také preventivně. Výsledným účinkem je úbytek objemu v místech problematických partií. Celkové zlepšení vzhledu kůže zasažené celulitidou nebo popraskanými žilkami.



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz