Aquapark Kladno

Sportovců, 272 04, Kladno, Tel.: +420 312 291 426, samk@samk.cz
Kladno/Sport - Kladno


Popis místa
Kladenský aquapark je sportovním a rekreačním centrem, které tvoří společně s atletickým stadionem, trampolínovým parkem, in-line dráhou, cyklostezkou, letním koupalištěm, sportovní halou a několika hřišti unikátní seskupení sportovišť u lesoparku Lapák. Aquapark vznikl spojením krytého bazénu s novým pavilonem plným vodních atrakcí.

Sportovců, 272 04, Kladno
Telefon: +420 312 291 426
E-mail: samk@samk.cz
Web: http://www.aquapark-kladno.cz

Naplánovat trasu

Návštěvníci můžou vybít svou energii a potrénovat kondičku v bazénu dlouhém 25 metrů, ve kterém probíhá mimo jiné i plavecký výcvik nebo příprava sportovních plavců. Vedle bazénu je tu také řada atrakcí, na kterých se můžete bavit celé hodiny. V aquaparku najdete několik toboganů a skluzavek, spacebowl, divokou řeku, vířivé bazény, ale také saunu a parní aroma kabinu.

  Otvírací dny Čas
Září - Červen Po 12:00 - 22:00
Září - Červen Út - Pá 9:30 - 22:00
Září - Červen So + Ne, svátky 9:00 - 22:00
  • Plavecký bazén

Klasický 25m dlouhý plavecký bazén je využíván především pro školní výuku plavání a tréninky klubů sportovního plavání. Má standartní rozměry a proto je možné v něm pořádat i oficiální soutěže. V místě startovních bloků má hloubku 1,1m, která plynule přechází až do hloubky 1,6m.

  • Divoká řeka a průplavová jeskyně

Atraktivním zpestřením rekreačního bazénu v pavilonu vodních atrakcí je divoká řeka, kde se můžete nechat jen tak unášet vodním proudem, či se naopak pokusit plavat proti proudu.  Z tohoto bazénu je možné dále přímo proplavat do průplavové jeskyně přes vodní clonu. Ze dna zážitkového bazénu tryská v daných intervalech několik podvodních vřídel a společně s vodní clonou či masážními sprchami vám mohou pomoci ulevit bolavému tělu. K tomu jistě přispěje i příjemných 28,5°C teplá voda v tomto bazénu.

  • Spacebowl 

Jen dobří plavci starší 12ti let mohou vyzkoušet účinky odstředivé síly adrenalinové atrakce Spacebowl. Na konci jízdy každý dopadne do bazénu hlubokého 2,5 m. Bezpečnost po celou dobu jízdy zajišťuje sledovací zařízení.

  • Tobogány a skluzavky 

Dále pro Vás máme dvoudráhovou skluzavku, kde můžete současně sjíždět ve dvojici a soutěžit s kamarády či třeba sourozenci a pokud jste opravdu soutěživí, můžete si čas potřebný k projetí dalšího 99m dlouhého červeného tobogánu Kamikadze změřit na naší časomíře. A pokud se chcete projet černou dírou, může využít náš 108m dlouhý žlutý tobogán.

  • Parní aromakabina

Smíšená aromakabina se nachází v pavilonu atrakcí v jeho prvním patře.

  • Ohřívárna (obdoba sauny)
přízemí
  • Masážní křesla

Nechte se po plavání namasírovat! Ve vestibulu Aquaparku proti občerstvení jsou nainstalována za zástěnami 2 masážní křesla, která po vhození 50 Kč a nastavení zvoleného programu budou masírovat vaše ztuhlé svaly po dobu 15 minut. Návody k obsluze jsou umístěny nad křesly.

  • Whirlpool

Odpočiňte si a zregenerujte - máte možnost využít příjemné masážní účinky whirlpoolu s teplotou vody 33°C.

  • Oddechový bazén

S vodou 30°C, ve kterém jsou instalována masážní lůžka. Síla trysek vodních clon a sprch v zážitkovém bazénu Vám mohou také pomoci.

  • Sluneční terasa

Pro všechny, kteří touží po opálené pleti. Je úplně nahoře, na střeše a je otevřena v případě příznivého počasí obvykle od května do konce září.



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz