Aquacentrum Bohumín

Koperníkova, 735 81, Bohumín, Tel.: +420 596 092 300, aquacentrum@bospor.info
Bohumín/Sport - Bohumín


Popis místa
Bohumínské aquacentrum nabízí komorní atmosféru ve své zastřešené i nezastřešené části. Pod střechou si lze kondičně zaplavat v přihřívaném bazénu s délkou 25 metrů a s pěti plaveckými drahami. Relaxační bazén pak nabízí masážní trysky, chrliče vody a malý vodopád. Na toboganu si tu užijete jízdu v délce 48 metrů. Nechybí samozřejmě ani sauny, solární studio nebo masáže.

Koperníkova, 735 81, Bohumín
Telefon: +420 596 092 300
E-mail: aquacentrum@bospor.info
Web: http://www.bospor.info/cz/aquacentrum-bohumin

Naplánovat trasu

Do nezastřešené části se dostanete malým vodním průplavem. Zde můžete využít nejen dostatek prostoru pro relaxaci na trávníku, lehátkách, ale i volejbalové hřiště nebo dětské brouzdaliště. Samozřejmostí je i stánek s občerstvením.

Pokud se budete chtít zdržet, můžete se ubytovat v blízkém penzionu s prozaickým názvem Penzion ve věži. Zde si lze zamluvit pokoj a přespat několik desítek metrů nad zemí v bývalé vodárenské věži.

Teplota vody

    plavecký bazén: 28 ºC
    relaxační bazén: 30 ºC
    whirlpool: 33 ºC


Teplota vzduchu

    v prostorách bazénu: 30 ºC

Otvírací dny Čas
Po - Čt 6:00 - 7:45. 12:00 - 21:00
12:00 - 21:00
So + Ne, svátky 8:00 - 21:00

Plavecký bazén má délku 25 m a 5 plaveckých drah

Relaxační bazén je vybaven masážními tryskami, chrličem vody a malým vodopádem. Je propojen průplavem s venkovním bazénem. Tobogán má 48 m. Pro děti je k dispozici dětské brouzdaliště.   

Masáž a relaxaci vám poskytne whirlpool.

K dispozici je také: 
sauna
občerstvení
solární studio
masáže

Aqua-aerobic
Od června roku 2009 nabízí Aquacentrum Bohumín novou sportovní aktivitu – AQUA AEROBIC. Během cvičení ve vodě posilujete svalové partie celého těla. Cvičební jednotka trvá 60 minut. Aqua-aerobic je vhodný pro ženy i muže všech věkových kategorií. Cvičení vedou instruktorky s platným osvědčením Instruktor aqua-aerobicu.
Aqua-aerobic probíhá ve středu od 19:30 do 20:30, pak můžete ještě 30 minut využívat pobyt na bazénové hale, což je vhodné zejména pro relaxaci po cvičení

Aqua Zumba

Od 11. února 2013 můžete navštěvovat v Aquacentru Bohumín taneční fitness ve vodě - AQUA ZUMBA®. Cvičení kombinuje prvky tance za doprovodu latinskoamerické hudby a aerobní pohyby. Aqua Zumba® je vhodná pro ženy i muže všech věkových kategorií. Lekcí vás povede certifikovaná instruktorka a podnikatelka roku 2011 karvinského okresu Sabina Rohrerová.

Aqua Zumba lekce probíhají každé pondělí od 19:30 do 20:15, poté můžete ještě 45 minut relaxovat v bazénové hale

Plavecká škola Bospor zahájila svou činnost 21.9.2005. Cílem je výuka plavání s důrazem na zdraví, relaxaci, regeneraci a přirozený rozvoj. Hlavní činností je organizace a realizace plavecké výuky pro žáky mateřských a základních škol. Škola má vypracovaný program, ve kterém je obsah plavecké výuky rozdělen do jednotlivých kategorií:
Předplavecká výuka – výuka žáků mateřských škol a prvních tříd základních škol.
Základní plavecká výuka – výuka žáků druhých a třetích tříd základních škol.
Zdokonalovací plavecká výuka – výuka žáků vyšších ročníků základních a středních škol.
V úvodních hodinách se žáci a doprovázející pedagogové seznamují  s otázkami bezpečnosti a hygieny při výuce plavání. Žáci se seznamují s prostředím a dle svých aktuálních schopností jsou rozděleni do skupin. V jednotlivých skupinách spolu se svým instruktorem    pracují dle metodického plánu, který je přizpůsoben jejich plaveckým schopnostem. Pro výuku je využíváno množství rozmanitých her a plaveckých pomůcek pro zpestření výuky. Na závěr plavecké výuky obdrží žáci Mokré vysvědčení či Osvědčení o absolvování zdokonalovacího kurzu.

V areálu Aquacentra jsou v provozu dvě smíšené (ženy a muži) finské sauny a jedna sauna parní. Finské sauny jsou v provozu o dvou různých teplotách - chladnější (90 °C) a teplejší (100 °C).

V případě zakoupení vstupenky do sauny můžete navštívit v rámci jedné ceny i bazény.

Nová sudová sauna

Areál aquacentra se nově rozrůstá o venkovní sudovou saunu nazvanou Diogenés podle starořeckého filozofa. Jedná se o finskou saunu, která má tvar obrovského sudu postaveného naležato. Saunový sud je vyrobený z cedrového dřeva a teplota uvnitř je kolem 85 stupňů Celsia. Dohromady se v něm může vyhřívat šest lidí. Venkovní prostory saunovacího areálu se díky rozšíření rozrostly o 431 metrů čtverečních, část z nich zabírá sud, další patří zeleni a vyhřívanému chodníku, který v zimě nebude namrzat a klouzat.

Infrasauna

Nejen pro milovníky saunování, ale i pro všechny ostatní společnost BOSPOR nově otevřela infrasaunu. Nová infrasauna se nachází v saunové části Aquacentra a je bonusem pro zákazníky, protože cena za použití saunové části se nemění. Základem působení této sauny jsou infračervené paprsky, které jsou velmi důležité, protože posilují zdravotní stav. Teplo vytvářené infračervenými zářiči lze pocítit okamžitě. Vlnová délka tohoto tepla umožní paprskům pronikat pokožkou až do hloubky 4 centimetry a tak zahřívat tělo pod povrchem. V infračerveném záření 20 % energie ohřívá vzduch a 80 % ohřívá přímo tělo. Proto je infrasauna mnohem efektivnější, než tradiční sauna.

Systém infrasauny pracuje s teplotou vzduchu v rozmezí 30 až 60 stupňů Celsia. Nižší teploty vzduchu infrasauny jsou vhodnější zejména pro lidi s vyšším kardiovaskulárním rizikem. V infračervených saunách je také mnohem snazší a příjemnější dýchání a také mohou být vhodnější pro ty, kteří nesnášejí vysoké teploty ve standardních vlhkých a horkovzdušných saunách. Díky působení infračerveného záření dochází k detoxikaci organismu a u lidí, kteří pravidelně používali infračervenou saunu, bylo pozorováno zlepšení imunitního systému, zlepšení stavu při kožních nemocech, snížení krevního tlaku, snížení tuhosti kloubů, posílení kardiovaskulárního systému, úleva od svalových křečí, uvolnění stresu a pomoc při hubnutí. Z výše uvedených důvodů je infrasauna vhodná pro pravidelné návštěvy.

Masáže

Bolí Vás záda, klouby, nohy? Jste závislí na lécích? Není to nutné!

Zkuste peníze, které investujete do léků tlumících bolest, investovat opravdu do svého zdraví. Nabízím vám uvolnění svalstva relaxační masáží, zmírnění bolestí reflexní masáží a baňkováním, harmonizaci - uklidnění a vyladění organizmu s doplněním životní energie metodou reiki a havajskou masáží lomi-lomi. To vše za velmi příznivé ceny. Pro stálé klienty jsou určeny slevové přenosné poukázky, se slevou až 25 %.

Klasická (sportovní) - neutrální masážní olej - stimuluje krevní a lymfatický oběh, uvádí do rovnováhy hormonální a nervový systém, uvolňuje svalové a psychické napětí, pomáhá regeneraci kůže, mobilizuje mimo jiné i trávící soustavu - pomáhá při problémech s nadýmáním či zácpou, odstraňuje stres, bolesti svalů, kloubů, hlavy.

Aromatická (relaxační) - masážní olej s přídavkem esenciálních olejů - je jemnější než masáž klasická. Esence proniká přímo do pokožky a navozuje stav harmonické rovnováhy, pocitu pohody na těle i v mysli. Aromamasáž povzbuzuje životní energii, obnovuje duševní rovnováhu.

Medová (detoxikační) masáž se provádí jen na zádech, ramenech a kříži stimuluje činnost orgánů. Léčivá síla medu zbavuje tělo škodlivin, které se v něm nahromadily z životního prostředí, potravy i léků

Masáž baňkou - tou masíruji především záda, zatuhlé klouby a místa, která potřebují zhubnout (například u pomerančové kůže - celulitidy). Masírované plochy dobře namazané kvalitním olejem se výrazně prokrví, což ovlivňuje pochody látkové výměny nejen v okolí masírovaného místa, ale také na místech aplikaci vzdálených.

Masáž lomi-lomi, je to unikátní léčebná masáž, která pochází od starých mistrů-léčitelů z Havaje. Je označována jako perla mezi masážemi. Vychází z rytmických dlouhých tahů dlaněmi, předloktím a lokty. Masér jako by tančil a jeho rytmus splyne s rytmem masírovaného. Krátké hmaty a dlouhé tahy přes celé tělo také pomáhají uvolnit energii, změkčují tělo, podporují volný a hojný tok životní energie v těle příjemce. Masér nechává proudit lásku ze srdce skrze ruce do duše toho, kdo masáž přijímá.

Reflexní terapie
Je unikátní metoda, založená na stimulaci reflexních ploch na ploskách nohou a rukou. S její pomocí lze nejen diagnostikovat různé poruchy, ale i účinně pomáhat při chronických i akutních onemocněních. Je vhodná pro všechny věkové kategorie – malé děti i seniory. Součástí reflexní terapie je šetrné uvolnění krční páteře pomocí stimulace bodů za uchem po předchozím jemném promasírování šíjového svalstva.

Reiki

Je bezpečná a nenásilná metoda praktického uzdravování. Rovnováha je nastolována pokládáním rukou. Dodává energii, zmírňuje bolest, umožňuje hlubokou relaxaci a navozuje pocit harmonie.Aktivuje samoléčebný mechanismus člověka a zlepšuje též mimosmyslové vnímání. Působí nejen na fyzické úrovni, ale i na úrovni duchovní. Reiki energii může přijímat každý – dítě i senior, velmi nemocný i vyčerpaný člověk.

Při všech procedurách je samozřejmostí individuální přístup ke klientům a přizpůsobení pracovní doby jejich potřebám.

Solární studio



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz