Jak je důležité míti Filipa


Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
15.6.2015 19:00 Žižkovské divadlo Járy Cimrmana Vyprodáno

Jak je důležité míti Filipa (v originále The Importance of Being Earnest) s podtitulem lehkovážná komedie pro vážné lidi je divadelní hra anglického spisovatele irského původu Oscara Wildea z roku 1895. V divadelní hře se anglický prozaik a dramatik Oscar Wilde představil jako výborný humorista a vypravěč. Hra je přehlídkou vybroušených dialogů plných humoru, ironie, sarkasmu, paradoxů i aforismů. Celý děj se točí kolem falešných identit, které si vymysleli dva známí, aby mohli žít dvojí životy. Konverzační komedie o lásce a námluvách ve vyšší anglické společnosti, komedie, která si tropí žerty z přeslušné viktoriánské morálky a její vážnost odhaluje jako směšnou hru slovíček.


Celý příběh se odvíjí od nedorozumění, které kolem sebe vytvořili dva mladí kamarádi, když si vymysleli fiktivní charaktery, pod kterými se v určité společnosti prezentovali. Na to, jak vše dopadne se přijďte podívat do Žižkovského divadla Járy Cimrmana na představení nastudované souborem divadla A. Dvořáka Příbram.

Autor: Oscar Wilde

Režie: Daniel Hrbek

John Worthing, smírčí soudce: Lukáš Král

Algernon Moncrieff: Jiří Vojta

Baronesa Gvendolína Fairfaxová: Ivana Krmíčková

Cecílie Cardewová: Anette Nesvadbová 

Lady Bracknellová: Kateřina Fixová

Slečna Prismová, vychovatelka: Helena Karochová

Reverend kanovník ThDr. Chasuble: Lukáš Typlt

Merriman, komorník, Lane, sluha: Petr Florián



Žižkovské divadlo Járy Cimrmana

jara-cimrman2.jpg
Humor a nadsázka – to je Žižkovské divadlo Járy Cimrmana. Ironie a jasné symboly malého a velkého češství jsou nezbytným doplňkem tohoto souboru, který se na divadelní scéně pohybuje od 70. let minulého století. Pokud i vy budete chtít navštívit svět největšího v Rakousku narozeného Čecha Járy Cimrmana, potom si včas rezervujte vstupenky.
Mapa - Žižkovské divadlo Járy Cimrmana

Štítného, 130 00, Praha 3

Telefon: +420 222 781 860
E-mail: pokladna@zdjc.cz
Web: www.zdjc.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz