Petr Florián

Datum narození: 5.11.1982 / Místo narození: Znojmo

Herec, moderátor, tanečník a zpěvák Petr Florián je mimo uměleckých profesí také vystudovaným diplomovaným specialistou v oblasti zdravotnictví a tak ve svém volném čase pečuje o nemocné v agentuře domácí péče Procare Medical.

Petr Florián začínal s divadlem v Literárně dramatickém oddělení znojemské Základní umělecké školy a profesionální vzdělání získal až studiem pražské Vyšší odborné školy herecké v Michli, na jejíž stálé scéně Pidivadla odehrál své první velké role. V současné době se Florián objevuje hned na několika divadelních jevištích, neboť je členem Divadla Na prádle, Divadla Puls; divadelního spolku Kulich i souboru černého divadla Animato a vyjma nich hostuje v libereckém divadle Františka Xavera Šaldy, na scéně pražského Divadla Na Vinohradech nebo v divadelním spolku Minaret.

 

K prozatím nejzajímavějším úkolům na divadle, kterými Florián prošel lze zařadit postavu Zanniho z Vostrého komedie Tři v tom; šamana z dramatu Sestup Orfeův T. Williamse; postavu Freddyho Eynsforda Hilla ze slavného Shawova Pygmalionu nebo dvojroli pana Schultze a Kit - Kat dívky Helgy z kultovního Kanderova muzikálu Cabaret, v němž prokázal svůj komplexní talent. V současné době je možné P. Floriána na jevištích vidět v několika různorodých představeních rozličné úrovně určených všem věkovým vrstvám divácké obce. Divadelní návštěvníci jistě nebudou zklamáni jak jeho Ivanem ze současné situační komedie Let číslo 321 z tvůrčí dílny dvojice Jakl & Karpianus nebo jeho výkonem nejhodnějšího kadeta v muzikálu Cyrano!! Cyrano!! Cyrano!! aneb Roxanin poslední sen, který na motivy slavné Rostandovy předlohy napsal P. Kohout. Petr Florián je pro prkna, co znamenají svět přímo stvořen, vždyť jeho vysoká štíhlá figura a charismatický zjev jej přímo předurčují pro osudové role divadelního repertoáru klasických, moderních, činoherních i muzikálových her a doufejme, že mu je jeho profesní osud do cesty také skutečně postaví.

Cyril a Metoděj - Apoštolové …
role: Sáva
Vyprávěj (2009)
role: Podporučík (1. díl)
Expozitura (2009) "Expozitura"
Kriminálka Anděl (2008)
Paní z Izieu (2007) Dame d'Izieu, La
role: tanečník
Ulice (2005)



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz