Slovanské hradiště v Mikulčicích - Masarykovo muzeum

Zámecké náměstí, 696 19, Hodonín, Tel.: +420 518 357 293, info@mikulcice-valy.info
Hodonín/Muzea / Galerie - Hodonín




Slovanské hradiště v Mikulčicích - Masarykovo muzeum

masarykovoposter.jpg
Zajímavostí muzea je jediná stálá expozice na Moravě věnovaná nejvýznamnějšímu hodonínskému rodáku, 1. československému prezidentu Tomáši Garrigue Masarykovi. Základním motivem expozice je cesta jeho celým životem.Doplnění tvoří tři krátké audiovizuální programy a závěrečný film. Část expozice je věnována i historii města Hodonína. Muzeum zajišťuje také různé akce v budově na Národní třídě v sále Evropa. v Základním motivem je stále se rozšiřující Cesta Masarykovým životem od dětství přes studia a působení ve Vídni, vědeckou a politickou činnost v letech 1882 – 1918, prezidentství, rodinný život až po úmrtí v roce 1937 a odkaz.
Mapa - Slovanské hradiště v Mikulčicích - Masarykovo muzeum

Zámecké náměstí, 696 19, Hodonín

Telefon: +420 518 357 293
E-mail: info@mikulcice-valy.info
Web: http://www.masaryk.info/slovanske-hradiste-mikulcice/


Cestu Masarykovým životem obohacují tři krátké audiovizuální programy a celý Masarykův život je shrnut v závěrečném 25 minutovém filmu. Tvůrci jej sestavili z unikátních materiálů Národního filmového archivu v Praze a nelze jej vidět jinde než v učebně Masarykova muzea v Hodoníně. Návštěvník si může vybrat, zda chce zmíněné pořady vidět v české, anglické nebo německé jazykové verzi. V závěru expozice se návštěvník vrací proti proudu času do dějin Masarykova rodiště jakoby v Masarykových vzpomínkách do dětství.

Stálá expozice TGM

Základním motivem je stále se rozšiřující Cesta Masarykovým životem od dětství přes studia a působení ve Vídni, vědeckou a politickou činnost v letech 1882 – 1918, prezidentství, rodinný život až po úmrtí v roce 1937 a odkaz. Průběh Cesty je na rozhraní nejdůležitějších životních etap přerušován symbolickými branami poznání, různé úseky expozice jsou uvedeny Masarykovými výroky vepsanými do zdí. Vzhled interiéru jednotlivých částí expozice je přizpůsoben jednotlivým obdobím Masarykova života od stylizované kovárny až po pracovnu prezidenta republiky.

Možnost průvodce: ano
Nutné výklad objednat: ne
Výklad v jiném jazyce: Aj, Nj
Popisky v jiném jazyce: ano
Poslední návštěva: 17:00 hod.
Doba prohlídky: 60 - 120 min
Suvenýry: ano
Občerstvení: ano
Bezbariérový přístup: ano
Šatna: ne
WC: ano
Otevřeno: sezónně
Zavřeno: sobota

 

  Po - Pá 8:00 - 12:00 13:00 - 16:00
  Ne 13:00 - 18:00  
listopad-březen Ne 13:00 - 17:00  
Stálá expozice TGM 20 - 60 Kč



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz