Narodil se 10. dubna 1957, je ženatý a má jedno ditě - syna. Zdeněk Pohlreich je šéfkuchařem a provozním dvou špičkových restaurací v Praze. V kuchařském oboru pracuje od svých 15-ti let a bez nadsázky patří mezi Top 10 šéfkuchařů v České republice. Během své práce v oboru posbíral spoustu zkušeností a až ve svých dvaapadesáti letech si splnil svůj sen otevřením vlastní restaurace.Ze spousty rozho
Narodil se 10. dubna 1957, je ženatý a má jedno ditě - syna. Zdeněk Pohlreich je šéfkuchařem a provozním dvou špičkových restaurací v Praze. V kuchařském oboru pracuje od svých 15-ti let a bez nadsázky patří mezi Top 10 šéfkuchařů v České republice. Během své práce v oboru posbíral spoustu zkušeností a až ve svých dvaapadesáti letech si splnil svůj sen otevřením vlastní restaurace.Ze spousty rozhovorů by se jeho motto dalo shrnout asi takto: "Šéfkuchař nemá prodávat sebe, ale pod své dílo se musí umět podepsat". Jeho podpis z něj dělá jednoho z největších velikánů v české gastronomii. Obrázek o vaření má zcela jasný a jeho explicitní názory dobře vynikají v televiznim pořadu ANO ŠÉFE! Úspěšné reality show, která se ve Velké Británii vysílá pod názvem RAMSEY'S KITCHEN NIGHTMARES.Každý díl ANO ŠÉFE! začíná návštěvou u Zdeňka Pohlericha majitelem restaurace, která se nachází v určitých problémech. Během jednoho týdne se pokusí najít chyby a napravit reputaci nebo koncept restaurace. Zdeněk Pohlerich je známý jako šéfkuchař nekolika skvělých restaurací, ale lidé si ho z pořadu představují jako postrach méně prosperujících podniků. To rezolutně odmítá, protože se podle jeho slov snaží pomoci a ne z lidí dělat idioty. Uspěšnost pořadu je bez diskuze a právě proto se v nejbližší době plánuje jeho pokračování.
Vzdělání:
Gymnázium, Praha
Hotelová škola, Praha
Institute of Business Studies, Praha
Praxe:
1975 - 1989 různé hotely a restaurace, Praha
1990 - 1991 restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař
1991 - 1993 restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař
1993 - 1996 hotel Renaissance Praha, sous-chef
1996 - 1998 hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař
1998 - 2002 hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař
2002 - 2004 hotel Renaissance Praha, šéfkuchař
2004 - 2007 hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro restaurace Marriott a Renaissance
2007 - 2009 se stává šéfkuchařem a provozovatelem Café Imperial a podniku Divinis
Ocenění:
2000 vítěz President's Award, Hong-Kong, Radisson SAS
2001 vítěz President's Award, Cancún
Profesionální školení:
Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie
LOTS training na Management School od Radisson SAS, Gothenburg, Švédsko
2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca
2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha
Mezinárodně certifikovaný školitel HACCP(zdroj: CSFD.cz, autor: Stanley "brasilian" Šotola)