Zdeněk Pohlreich

Datum narození: 10.4.1957

Narodil se 10. dubna 1957, je ženatý a má jedno ditě - syna. Zdeněk Pohlreich je šéfkuchařem a provozním dvou špičkových restaurací v Praze. V kuchařském oboru pracuje od svých 15-ti let a bez nadsázky patří mezi Top 10 šéfkuchařů v České republice. Během své práce v oboru posbíral spoustu zkušeností a až ve svých dvaapadesáti letech si splnil svůj sen otevřením vlastní restaurace.Ze spousty rozho

Narodil se 10. dubna 1957, je ženatý a má jedno ditě - syna. Zdeněk Pohlreich je šéfkuchařem a provozním dvou špičkových restaurací v Praze. V kuchařském oboru pracuje od svých 15-ti let a bez nadsázky patří mezi Top 10 šéfkuchařů v České republice. Během své práce v oboru posbíral spoustu zkušeností a až ve svých dvaapadesáti letech si splnil svůj sen otevřením vlastní restaurace.Ze spousty rozhovorů by se jeho motto dalo shrnout asi takto: "Šéfkuchař nemá prodávat sebe, ale pod své dílo se musí umět podepsat". Jeho podpis z něj dělá jednoho z největších velikánů v české gastronomii. Obrázek o vaření má zcela jasný a jeho explicitní názory dobře vynikají v televiznim pořadu ANO ŠÉFE! Úspěšné reality show, která se ve Velké Británii vysílá pod názvem RAMSEY'S KITCHEN NIGHTMARES.Každý díl ANO ŠÉFE! začíná návštěvou u Zdeňka Pohlericha majitelem restaurace, která se nachází v určitých problémech. Během jednoho týdne se pokusí najít chyby a napravit reputaci nebo koncept restaurace. Zdeněk Pohlerich je známý jako šéfkuchař nekolika skvělých restaurací, ale lidé si ho z pořadu představují jako postrach méně prosperujících podniků. To rezolutně odmítá, protože se podle jeho slov snaží pomoci a ne z lidí dělat idioty. Uspěšnost pořadu je bez diskuze a právě proto se v nejbližší době plánuje jeho pokračování. Vzdělání: Gymnázium, Praha Hotelová škola, Praha Institute of Business Studies, Praha Praxe: 1975 - 1989 různé hotely a restaurace, Praha 1990 - 1991 restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař 1991 - 1993 restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař 1993 - 1996 hotel Renaissance Praha, sous-chef 1996 - 1998 hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař 1998 - 2002 hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař 2002 - 2004 hotel Renaissance Praha, šéfkuchař 2004 - 2007 hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro restaurace Marriott a Renaissance 2007 - 2009 se stává šéfkuchařem a provozovatelem Café Imperial a podniku Divinis Ocenění: 2000 vítěz President's Award, Hong-Kong, Radisson SAS 2001 vítěz President's Award, Cancún Profesionální školení: Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie LOTS training na Management School od Radisson SAS, Gothenburg, Švédsko 2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca 2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha Mezinárodně certifikovaný školitel HACCP(zdroj: CSFD.cz, autor: Stanley "brasilian" Šotola)



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz