Oblastní Muzeum v Děčíně

Čsl. mládeže, 405 02, Děčín, Tel.: +420 412 531 549, info@muzeumdc.cz
Děčín/Muzea / Galerie - Děčín




Muzeum vystavuje své sbírky také na Zámku Děčín a v pobočkách Muzeum Rumburk a Muzeum Varnsdorf.

Hlavní budova muzea je bezbariérově přístupná.

Město na louce



Středověké keramické střepy, kosterní pozůstatky či ukázky drobných kovových předmětů a mnoho jiných zajímavostí je součástí nově otevřené výstavy v děčínském muzeu Město na Louce. Expozice sice už v minulosti patřila mezi stálé oblíbené výstavy, nyní si ji však návštěvníci mají možnost prohlédnout po několikaměsíční přestavbě. Expozice je věnována archeologickým výzkumům na Mariánské louce v 80. letech minulého století, díky nimž se podařilo zmapovat historii osídlení v této lokalitě.


Gotická plastika na Děčínsku



Expozice Gotická plastika na Děčínsku představuje nejvýzamnější dochované plastiky z Děčína a přilehlých i vzdálenějších obcí, počínaje Madonou z poloviny 14. století, konče díly, která svým časovým zařazením i stylovou charakteristikou již hraničí s ranou renesancí první poloviny 16. století.


Expozice ptactva



Expozice Ptactvo Děčínska 2.jpgV nově rekonstruované expozici ptactva, nyní nainstalované v nejmodernějších prosvětlených vitrínách, nejen uvidíte, ale i uslyšíte nejznámější i méně známé okřídlence toho kraje.

Ti se vám představí v co možná nejvěrnější simulaci přirozeného prostředí. Někteří z vás možná dosud neslyšeli o existenci takových ptáčků, jako je Bělořit šedý, Moudivláček lužní, Šoupálek dlouhoprstý, Zvonohlík zahradní nebo Králíček obecný. Přijďte si tedy i vy rozšířit své obzory!


Vývoj lodní dopravy na Labi



Expozice Vývoj lodní dopravy na Labi provede návštěvníka muzea její historií od počátků až do dnešních  dnů.Od 40. let 19. století začal vzrůstat význam Děčína jako důležitého přístavu a překladiště.

Kromě strategického, pohraničního místa na mapě k tomu přispěl i rozmach paroplavby. Děčín se nakonec stal i sídlem ředitelství podniku ČSPLO a bylo tu vytvořeno také učňovské středisko pro zájemce o obor lodní dopravy.

Možnost průvodce: ano
Nutné výklad objednat: ne
Výklad v jiném jazyce: Aj, Nj
Popisky v jiném jazyce: ne
Poslední návštěva: 16:00 hod.
Doba prohlídky: 60–120 min.
Suvenýry: ano
Občerstvení: ne
Bezbariérový přístup: ano
Šatna: ano
WC: ano
  Otvírací dny Čas

celoročně

Út - Ne

9:00 - 12:00

13:00 - 17:00

Celé muzeum 15 - 30 Kč



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz