Západočeské muzeum v Plzni – Národopisné muzeum Plzeňska

Kopeckého sady, 301 00, Plzeň, Tel.: +420 378 370 111, info@zcm.cz
Plzeň/Muzea / Galerie - Plzeň




Kromě stálé expozice zde mohou návštěvníci najít bezbariérový sál pro krátkodobé výstavy a také dvorek, který v letních měsících prezentuje díla současných výtvarníků.

Mezi hojně navštěvované kulturní akce patří každoroční Adventní a Velikonoční jarmark či události probíhající v rámci Muzejní noci.

Prohlídka stálé expozice je možná pouze s průvodcem. Pokud se do muzea chystáte s větší skupinou, doporučuje se objednat se předem.

K dispozici jsou odborné konzultace či badatelské návštěvy.

Jak se žilo na Plzeňsku

První část expozice představuje vývojovou řadu měšťanských interiérů z období gotiky, renesance, baroka, empíru, biedermeieru a první třetiny 20. století. Druhá část je věnována životu na venkově.

Součástí expozice jsou dvě lidové světnice s malovaným nábytkem, dvě černé kuchyně z počátku 19. století, ukázky lidových krojů z plzeňského regionu a fotografie zobrazující příklady mnohdy již zaniklé venkovské architektury.

Zajímavým doplňkem expozice je lékárna s pomůckami oficiální medicíny a lékařských nástrojů z lidového prostředí. Závěr prohlídky tvoří předměty dokumentující lidové zvyky a tradice.

Možnost průvodce: ano
Nutné výklad objednat: ano
Výklad v jiném jazyce: ne
Popisky v jiném jazyce: ne
Doba prohlídky: 60 min.
Suvenýry: ano
Občerstvení: ne
Bezbariérový přístup: ano
Šatna: ne
WC: ano
  Otvírací dny Čas
Celoročně Út - Ne 10:00 - 18:00
Jak se žilo na Plzeňsku 20 - 80 Kč

Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz