Muzeum železné opony

Rozvadov, 348 07, Rozvadov, Tel.: +420 374 699 259, vitovec@volny.cz
Rozvadov/Muzea / Galerie - Rozvadov




K nejzajímavějším exponátům patří dosud nepublikované fotografie pražského fotografa Milana Linharta a originální telefony bývalého prezidenta Gustava Husáka. Mezi vystavenými exempláři uvidíte i nejúspěšnější dobové československé výrobky, například postavičky Rumcajse, Krtečka, Ferdy Mravence, broušené sklo nebo oční čočky.

V květnu roku 2011 bylo v Rozvadově otevřeno Muzeum železné opony. V expozici muzea si návštěvníci mohou prohlédnout stovky exponátů, na tisíc fotografií a další spoustu dokumentů souvisejících s historickým vývojem země od konce první světové války. Součástí muzea je i knihovna se sbírkou socialistických knih včetně Reportáže psané na oprátce. Zřizovatelem muzea je Nadace železná opona.

 Vnitřní expozice

- 800 vyznamenání z doby studené války, dokumentační místnos, předměty z druhé světové války
- 550 trojrozměrných exponátů, například originál osobního telefonu komunistického prezidenta Gustava Husáka i originál přístroje VČ ("věrnaja čistota"), který ho spojoval s Kremlem
- ukázky zbraňové, spojovací i zabezpečovací techniky ze železných opon, policejní uniforma s pendrekem ze zásahu z listopadu 1989.

 

Venkovní expozice

- vozidlo veřejné bezpečnosti

- motocykl

Možnost průvodce: ne
Nutné výklad objednat: ne
Výklad v jiném jazyce: ne
Popisky v jiném jazyce: ne
Suvenýry: ne
Občerstvení: ne
Bezbariérový přístup: ne
Šatna: ne
WC: ne
  Otvírací dny Čas
leden-září Čt-Ne 11:00 - 17:00
Základní 100 Kč



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz