Oldřich Navrátil

Datum narození: 21.10.1952 / Místo narození: Třebíč, Československo

Třebíčský rodák se narodil v roce 1952. Už od svých mladých let se zajímal o herectví, po střední škole šel studovat JAMU v Brně. Poté začal hrát v Divadle na provázku v Brně, kde hrál dva roky. Tam se ho ujal režisér Petr Scherhaufer. Pod jeho vedením se mu dařilo a zahrál několik významných rolí.Přestěhoval se do Prahy a začal hrát v divadle Ta Fantastika. Zajímavé role vytvořil i v mnoha filmech, jako např. Panelstory, Neúplné zatmění, Nejasná zpráva o konci světa a také ve filmu Sluneční stát režiséra Martina Šulíka.

Oldřich Navrátil vystudoval JAMU, obor herectví v letech 1972 - 1976. Nastoupil do angažmá Divadla na provázku v Brně, kde setrval dva roky a vytvořil několik výrazných rolí pod vedením režiséra Petra Scherhaufera.

Po přestěhování do Prahy hostoval několik let v souboru divadla Ta Fantastika, kde hrál v představení Zahrada rajských potěšení roli Hieronyma Bosche.

Od skončení této spolupráce je na volné noze, hraje stále v několika divadelních představení např. Portugálie či Správce v Činoherním klubu aj.

Největší díl své herecké práce odvedl v České televizi, kde hrál v mnoha inscenacích a seriálech (např. Pánská jízda, Kocourkov, Baron Prášil, Bylo nás pět, Zdivočelá země, Stříbrná paruka) pod vedením režisérů K: Smyczka, H.Bočana, V.Polesného, O.Koska, J.Jireše a dalších.

V roce 2005 se objevil v roli bezcitného zámeckého správce ve filmové pohádce Anděl páně (režie Jiří Strach). Následující rok si zahrál vedoucího vodaček, Bořka v letní teenagerovské komedii Karla Janáka, Rafťáci s Vojtou Kotkem a Jiřím Mádlem v hlavních rolích.

Naposledy se objevil na TV Nova v cyklu Soukromé pasti.



Fotografie a videa

Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz